Heideroosjes vieren jubileum op Jera on Air

De Heideroosjes vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan. Dit heugelijke feit mag niet stilletjes passeren en dus is er een heuse jubileumtoer om de ‘verjaardag’ te vieren. Gezien de sterke band van de roosjes met de Jera en het Jera on Air festival in het bijzonder, mag een optreden op het festival in Ysselsteyn natuurlijk niet ontbreken.

Stichting Jera on Air presenteerde deze week dan ook trots De Heideroosjes als tweede band op de eerstvolgende editie van het festival. Verleden week maakte de organisatie al bekend dat Amerikaanse grootmacht Anti-Flag acte de presence zal geven.

De Heideroosjes hebben in de afgelopen 20 jaar een meer dan uitstekende naam opgebouwd in de Nederlandse punkscene. Ze worden unaniem gezien als de beste punkband van Nederland. Wie had verwacht dat het ooit zover zou komen? Nou, niet die vier 15-jarige pubers die in 1989 in een oud kippenhok een bandje begonnen. Maar door hard werken en een ontembare energie groeien De Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererende tourmonster. Met 8 studio-albums én een prestigieuze Edison in de achterzak worden ze alom gewardeerd. Ook heeft de band inmiddels honderdduizenden albums verkocht, niet in de laatste plaats door de energieke live-shows.

De Heideroosjes karavaan staat nooit stil. Begin jaren negentig speelt men alle clubs plat , daarna zijn de festivals aan de beurt. Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, ze zijn allemaal veroverd. Het album ‘FIFI’ uit 1996 stond meer dan een half jaar in de Album Top 100 en werd daarmee de best verkochte Nederlandse punkplaat aller tijden. Eind jaren negentig richten De Heideroosjes haar peilen met succes op het buitenland. Alleen of samen met muzikaal verwante bands als Pennywise, Offspring en The Misfits toeren de mannen de wereld rond. Parijs, London, Sarajevo, Milaan, Berlijn, New York, Los Angeles, Tokyo of Johannesburg, you name it; de Heideroosjes hebben er getoerd en hun platen staan er in de bakken.

In 2008 verraste de Heideroosjes vriend en vijand met hun eerste theatershow. Een verassend sterk debuut, aldus het Algemeen Dagblad in een recensie. In 2009 toert het viertal weer rond om het 20 jarig bestaan te vieren. Tijdens deze toer staat er dus ook een ongetwijfeld spetterend optreden bij Jera on Air op de rol. Spetterend, want de Heideroosjes hebben reeds aangekondigd extra showelementen mee te nemen om het feestje te vieren. Het optreden bij het festival in Ysselsteyn (Hemelvaartsdag 21 mei) is een van de weinige shows in de regio Noord-Limburg die de Heideroosjes tijdens deze jubileumtour zullen doen. Meer informatie over Jera on Air vindt u op www.jeraonair.nl.

Reacties

Joeri schreef op :
Joeri is aanwezig op Jera On Air :)
Nakkie schreef op :
kweet nog nie.
Wel altijd leuk de Heideroosjes.
Too weird to live, and too rare to die.
Paap schreef op :
4 april: HR + showworstelen in Dynamo