Geslaagd Buitenfeest in Meterik

Gisteren was in Meterik weer het jaarlijkse buitenfeest, dat traditioneel werd geopend met een een vlooienmarkt op het terrein bij de blokhut. Ook speelde Ieder Vur Zich wat nummertjes voor de 'shoppende' mensen. (Ja, op zaterdag was in het centrum van Horst ook een "Buitenfeest", maar daar hebben we het nu niet over).

Nieuw dit jaar was echter het podium, wat om 15:00 bezet werd door de eerste band. Voloet mocht het spits afbijten en dit was ook meteen hun eerste officiële optreden. Met slechts vier nummers, met eigen teksten op bekende nummers hadden ze al snel de toegestroomde massa mee aan het zingen met "I Love Booremos!". Zeker een band waar we nog meer van gaan horen.

Daarna was het de beurt aan de Banana Pancakes, een viermansformatie die nummers speelde van The Hives, Fiction Plane, Bloodhound Gang e.d. Aangenaam stevige rock dus. (Zo stevig zelfs dat ze de basversterker hebben opgeblazen).

Vervolgens was het podium voor F-Act, die érg goed klonken met hun twee zangeressen. Met een gevarieerd reportoire met o.a. Anouk, Skunk Anansie en Alanis Morisette kregen ze het publiek goed mee.

Als laatste van de avond stonden The Boys From The County Hell op het programma. Met hun Ierse Folk kregen ze het publiek goed mee en het leek of de eerste paar rijen voor het podium enkel uit fans bestonden aan het geschreeuw te horen.

Kortom: een leuk nieuw concept waarop drie (relatief) nieuwe bands een kans kregen om zichzelf te presenteren en als afsluiter een feestband van formaat.

Reacties

Britske schreef op :
Het was erg goed geslaagd en zeer gezellig!
Volgend jaar wederom bandjes aanwezig.
Guus schreef op :
Jaja ik mot zegge daat ut sjiek war um vur zovul minse te stoan en daat da ok nag zoe massaal meij deej!
Ik vong ut in ieder geval prachtig en ik denk daat ik ok vur de rest va voloet spriik!
dus nagmaals iederien bedankt
groet