Gaellus Open Air + Webcam

Op zondag 19 mei a.s. is het weer tijd voor de 6e editie van het gratis toegankelijke festival Gaellus Open Air. Gaellus Open Air is 6 jaar geleden begonnen als een opstapje voor beginnende bands om zich in deze regio te laten zien aan een groter publiek. Inmiddels is Gaellus Open Air uitgegroeid tot een ware happening waarbij nationaal en internationaal talent niet geschuwd wordt. Maar bovenal is Gaellus Open Air een feest voor de hele regio, waarbij wij als O.J.C. Gaellus muzikale kwaliteit bieden op een laagdrempelig niveau; genieten van goede muziek met een drankje in het gras... Op Gaellus Open Air 2013 zal de webcam van Dreksbak present zijn!

Deze 6e editie van Gaellus Open Air zal worden afgetrapt door The Anaesthetics, een jonge band uit regio Horst aan de Maas. Doordat ze de bandwedstrijd Road to Gaellus Open Air eerder dit jaar overtuigend wisten te winnen staan ze deze middag wederom bij ons op de planken.
Hierna is de eer aan Afterpartees om een setje weg te geven. De organisatie is blij om deze helden uit de regio dit jaar een plekje te kunnen gunnen op Gaellus Open Air. Nadat ze eerder dit jaar al door wisten te stoten naar de finale van Nu of Nooit, het voorprogramma verzorgden van Dead Ghosts en speelden op de cd-presentatie van Mozes & The Firstborn, komen ze nu naar Tienray. Afterpartees maakt een mix van garage/surf/pop/powerballad.
Jamestown is vervolgens in town voor een stevig potje punkrock! Deze
hardwerkende band uit het zuiden des lands tourt eerder dit jaar in België en Frankrijk, met onder andere een optreden op de Groezrock Acoustic Punkrock Meeting, alvorens af te reizen naar Tienray. Jamestown maakt een mix van melodische pop/punk met teksten rechtstreeks uit het hart.
Hierna is het tijd voor wat anders... hiphop op Gaellus Open Air! En wat voor... De organisatie is blij om Double G & The Ouzo Family gestrikt te hebben. Double G, in het dagelijks leven bekend als Georgios Lazakis, is een Griekse producer en MC. Hij is onderdeel van The Devastators, een hiphop groep uit Gorinchem en een van de rappers bij Kyteman’s Hip Hop Orchestra Samen met zijn band The Ouzo Family vertelt hij zijn ‘Life Story.’ Dit levensverhaal wordt verteld door de gelijknamige CD en driedelige film die hij online naar buiten bracht.

Colossa verwelkomde onlangs twee nieuwe bandleden in hun gelederen, te weten Joost Peeters en Dennis Peters. Deze jongens zijn Gaellus Open Air niet geheel onbekend, ze stonden namelijk eerder al met Concubine op de planken bij ons. Colossa is echter een stap in een nieuwe richting. Stevige rock ala Foo Fighters welteverstaan. Ze presenteerden onlangs hun nieuwe plaat ‘New Day Rising’ in de Effenaar te Eindhoven en komen deze nu graag laten horen aan het Tienderse publiek. Daarna is het toch echt tijd voor elektronica. Om de avond te openen hebben we de mannen van Boemklatsch uitgenodigd. Boemklatsch is een kleurrijke, eigenzinnige en vooral energieke groep vrienden die bij optredens zonder aarzelen een dak-eraf-garantie geeft. Boemklatsch mixt electro en techno met nieuwere genres als post(dubstep) en future garage tot een dynamisch geheel. Het draait allemaal om de beat bij deze jongens. Niet gelimiteerd tot een bepaalde muziekstijl, laten ze alles voorbij komen. Als het maar knalt, als het maar rockt, als er maar een denderende beat achter zit.
Als afsluiter van het buitenprogramma heeft de organisatie niemand minder dan Tom Trago gestrikt. Deze man reist stad en land af om zijn kunstje te doen. Ter illustratie; hij staat de komende tijd onder andere in Barcelona, London, München, Brussel en Berlijn. Tussen al dit internationale geweld door heeft hij ook gewoon nog tijd gevonden om Tienray aan te doen. Detroit-meets-disco vibe. Vocal hip-house workouts. Garage and late night electro-funk. Sleazy analogue synth wave. Upfront deep house. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om deze DJ en Producer te omschrijven. Ongebonden door regels en genres mixt hij alles door elkaar. Zoals hij het zelf mooi verwoord; “Uiteindelijk gaat het erom om jezelf te blijven ontwikkelen en niet te zwichten om een bepaalde sound te blijven houden. Als het eerlijke muziek is, is je eigen handtekening erin altijd zichtbaar.” Je kunt het een hybride vorm van house en futuristic boogie noemen, maar misschien is het maar gewoon beter om het te definiëren als de Tom Trago sound. Bijzijn is meemaken! Na al dit geweld op het buitenpodium gaan we binnen nog even verder. Onze vriendjes van Tanzbar zullen hier een dansfeestje gaan hosten waar menigeen bang van zal worden... Dit zullen zij samen gaan doen met de Deep ’n Disco Boys (house/disco).

Naast dit gevarieerde muziekprogramma kan de bezoeker meer verwachten op Gaellus Open Air 2013. De heren van Studio Giftig zullen bijvoorbeeld een grote wand voorzien van een schitterende muurschildering. Naast de artiesten op het podium draaien tussen de acts door onze vrienden: Beppie Kraftwerk, Keezus Christus, Crucial Sounds, Sleazy V, Clean & Monstertruck, Feestcrusher. Gaellus Open Air wordt mogelijk gemaakt door enkele vrijwilligers van O.J.C. Gaellus in samenwerking met Euro*P.A, Rabobank en verschillende andere sponsoren.

Gaellus Open Air 2013
Line-up: Tom Trago, Boemklatsch, Colossa, Double G & The Ouzo Family,
Jamestown, Afterpartees, The Anaesthetics, Deep ’n Disco Boys.
DJ’s: Beppie Kraftwerk, Keezus Christus, Crucial Sounds, Sleazy V, Clean &
Monstertruck, Feestcrusher.
Datum: 19 mei 2013
Tijd: 14:00 – 03:00 uur
Locatie: O.J.C. Gaellus, Bernadettelaan 10a, Tienray
Entree: Gratis

Website: http://www.gaellusopenair.nl/

Reacties