Gaellus Open Air 2012 (Webcam is Online)

Gaellus Open Air viert lustrumeditie in 2012
Op zondag 27 mei a.s. is het weer tijd voor de 5e editie van het gratis toegankelijke festival Gaellus Open Air. Gaellus Open Air is 5 jaar geleden begonnen als een opstapje voor beginnende bands om zich in deze regio te laten zien aan een groter publiek. Inmiddels is Gaellus Open Air uitgegroeid tot een ware happening waarbij nationaal en internationaal talent niet geschuwd wordt. Maar bovenal staat Gaellus Open Air voor het bieden van muzikale kwaliteit op een laagdrempelig niveau; genieten van goede muziek met een drankje in het gras...


Voor de vroege vogels zullen de klanken van Songs of Aran te horen zijn. Songs of Aran is singer-songwriter Aran Jeurissen (33) uit Nijmegen. Onlangs heeft Aran zijn debuutplaat ‘Nothing Personal’ uitgebracht. Deze plaat is opgenomen in de studio van Theo Vogelaars (ex-Tröckener Kecks) en gemastered door Attie Bauw. 11 popsongs met een vleugje folk en new wave die live solo en bij gelegenheden samen met Ruud Voesten (Krach) op drums, Taeke Stol (ex-Handsome Harry Company) op bas, worden uitgevoerd. Op Gaellus Open Air zal Aran een soloperformance komen geven.

Hierna is de eer aan Sunday Zombies & The Brain om het hoofdpodium van Gaellus Open Air 2012 te openen. Op een finaal unieke methode weet deze band het publiek te verrassen. Vage vogelmaskers en percussie op olievaten zijn ingrediënten voor dit opmerkelijke recept. Daarnaast kun je ook nog eens genieten van een ontzettend vette stem van de frontman Jules Fransman.

Christopher Green is een 25-jarige singer-songwriter uit omgeving Horst. In 2011 trok hij samen met producer Wouter Budé de Moonstudio in om zijn debuutalbum ‘Carnival of Rust’ op te nemen. Het album bevat een tiental nummers variërend van kwetsbaar akoestisch tot stevige gitaarpop, dit alles met een eigenzinnig randje. De muziek doet denken aan gevestigde singer-songwriters als Bob Dylan, Leonard Cohen maar ook aan bands als The Beatles en Wilco. Vanaf januari trekt Christopher Green het land door om zijn muziek live ten gehore te brengen en slaat hierbij ook Gaellus Open Air niet over.

Yesterday’s Men brengt het prachtige van het verleden naar het heden met romantische popmuziek die barst van de historie, heroïek en bombast. Yesterday's Men houdt van groots en meeslepend: de band laat zich door de romantische literatuur en schilderkunst inspireren: een tijdperk waarin gevoelens de rede verdrongen, een tijdperk van passie en bevlogenheid; optredens zijn een expressief emotioneel bombardement. De theatrale, klassiek geïnspireerde pop van Yesterday's Men bracht hen al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Met hun debuutalbum “the Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle” schopte de band het ook al tot Hollandse Nieuwe en de 3voor12 luisterpaal.

Na dit rustige begin is het tijd voor een stevig potje punkrock verzorgd door de mannen van Antillectual! De muziek van Antillectual valt te omschrijven als melodieuze, energieke punkrock. De band haalt inspiratie uit verschillende genres: punkrock, metal, hardcore, emo. Dit resulteert in een rauwe, gevarieerde sound. De teksten wisselen qua onderwerp van politieke opinies tot persoonlijke ervaringen. Antillectual opereert met een professionele mentaliteit en een gezonde dosis DIY-ethiek . In de afgelopen 5 jaar speelde de band ruim 300 shows. Bands waarmee het podium gedeeld werd zijn o.a Rise Against, Propagandhi, Strike Anywhere, A Wilhelm Scream, Against Me!, Anti-Flag, Ignite, Story of the Year, Strung Out, No Use For A Name en velen meer.

Ze gingen van drie naar twee. Ze mochten, na hun succesvolle eerste ep, openen voor And So I Watch You From Afar en The Black Box Revelation. Hun tweede ep werd geproduceerd door Tjeerd Bomhof (Voicst/Dazzled Kid). Single Curve Ball werd gemixt door Eli Janney van Girls Against Boys en de band werd vergeleken met Yeah Yeah Yeah’s en Death From Above 1979. Er gebeurt altijd wat rond Bombay Show Pig. Wat blijft zijn die pompende gitaarpartijen en stuwend drumwerk. En zingen kan de Haags/Amsterdamse formatie, bestaande uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. Misschien is het een voorteken dat Janmaat en Van Leeuwen in de aanloop naar de opnames veel luisterden naar Yeah Yeah Yeahs, The Kills, Arcade Fire en Beck. Dan weten we in ieder geval dat we het in de veelzijdige hoek moeten zoeken.

Eind 2008 denderde het Brabantse elektrorock kwartet Dearworld de Nederlandse muziekwereld binnen. Gewapend met een droom, een doel en een vernietigende set is de band bezig met haar missie: eenieder te laten dansen, of liever nog beuken. De muziek van Dearworld ligt ergens tussen opzwepende elektrohouse en rock en is beïnvloed door o.a. Soulwax, Radiohead, Muse en Depeche Mode. Het gezamenlijke uitgangspunt van de vier bandleden, die elkaar vonden in de underground house- en techno-scene van Nederland, was niks anders dan dat ze de tent op zijn kop wilden zetten met elektronische muziek die door muzikanten live zou worden gespeeld. Geen draaitafels, geen DJ, maar echte instrumenten bespeeld door mannen van vlees en bloed.

Als afsluiter van het buitenprogramma heeft de organisatie niemand minder dan Baskerville gestrikt. Nog voor het verschijnen van de 1e single werd dit producersduo uit Haarlem als eerste Nederlandse act toegevoegd aan de line-up van het Sziget Festival in Budapest en gebombardeerd tot 3FM Serious Talent. De rest is geschiedenis… De rauwe, stuwende producties van Baskerville zijn doorspekt met een flinke dosis Electro, Funk-Hiphop en Rock. Hun remixen; 'Q&A' van Pete Philly & Perquisite, 'On My Shoulder' van The Do en 'I Wanna Rock' van Twisted Sister, vonden alle hoeken en gaten dankzij het wereld wijde web. De eerste EP van Baskerville verscheen in 2009 op BMKLTSCH Records. Op deze EP staat ook de track 'Reloaded' welk het anthem was van het gelijknamige dancefestival dat plaatsvond in het Goffertpark in Nijmegen, September 2009.

Na al dit geweld op het buitenpodium gaan we binnen nog even verder. Onze vriendjes van Tanzbar zullen hier een dansfeestje gaan hosten waar menigeen bang van zal worden... Dit zullen zij samen gaan doen met De Reserveploegen (nu-disco) en Klankarbeit (minimal/techno).
Naast dit gevarieerde muziekprogramma kan de bezoeker meer verwachten op Gaellus Open Air 2012. De heren van Studio Giftig zullen bijvoorbeeld een grote wand voorzien van een schitterende muurschildering. Naast de artiesten op het podium draaien tussen de acts door onze vrienden van Dansvoer, Canix Allstars, Niks Draait Door, Gaellus Girly Boys, Pronkjong en Mooiboy en Team Rocket.

Reacties

thais schreef op :
keb er zin an
There is no '' I '' in team....but there is a '' U '' in cunt