Gaellus Open Air 2009

Na het succes van vorig jaar heeft OJC Gaellus besloten om dit jaar wederom het gratis popfestival Gaellus Open Air neer te zetten. Ook dit jaar heeft de organisatie voor een puik programma gezorgd, met voor ieder wat wils! Er zullen deze dag verschillende optredens van artiesten uit een breed scala aan muziekstijlen plaatsvinden, waarna alles in stijl afgesloten wordt door enkele gerenommeerde dj’s uit de regio.

Deze dag zal de formatie HOOVER! voor de aftrap zorgen. Deze band wist in maart van dit jaar de bandwedstrijd Road to Gaellus Open Air te winnen en zodoende openen ze Gaellus Open Air 2009. Hoover! Staat garant voor een show met toegankelijke, goed in het gehoor liggende alternatieve gitaar muziek.


Het tweede optreden van deze dag zal verzorgd worden door de Early Adopters. Deze vierkoppige Alternative Rockband produceert luchtige en toegankelijke muziek met diepgang. Live resulteert dit in een spannende set met een hoog contrast. Vurige rock wordt moeiteloos afgewisseld met subtiele akoestische songs en elektronische passages.
Daarna is het de beurt aan LEFT. Deze energieke driemans rockband komt uit Eindhoven. De titel van hun langverwachte debuutplaat is "The Quest For Fire" en werd geproduceerd door Remi Tjon Ajong (Green Lizard). In 2005 wonnen zij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Hierdoor vergaarde de band veel landelijke bekendheid en waren zij onder andere te zien bij "De Wereld Draait Door" en te horen op landelijke radio zoals KinkFM en 3FM.

Na LEFT zal F.R.E.U.D verder gaan. F.R.E.U.D. is een moderne metalband uit Tilburg met een berg ambitie. In hun muziek worden metalcore en in-you-face screams afgewisseld met delicate intermezzo's en meerstemmige samenzang.

Een andere bekende deze dag is Kings of the Day. Zij wonnen dit jaar de finale van Nu of Nooit, de bandwedstrijd voor Limburgse acts, en staan daarom binnenkort op Pinkpop. De optredens van deze band worden gekenmerkt door een intens, fascinerend en groots geluid. De aanvullende toewijding en passie van de bandleden voor muziek, maakt Kings of the Day een van de meer belovende bands. Kensington zal zorgen voor een frisse combinatie van opzwepende ritmes, melodieuze tweestemmige zang en puntige hooks. Zowel hitgevoelig als interessant voor de ervaren luisteraar. Dansbaar, maar wel met diepgang. De vier bandleden weten precies wat ze willen en dat is te horen. De laatste, maar zeker niet minste band van deze avond is Face Tomorrow. Deze Rotterdamse rockband verraste onlangs vriend en vijand met haar derde studio album In The Dark. De band bestaat inmiddels al elf jaar, maar zeker na de release van ‘The Closer You Get’ in 2004 ging het erg hard met Face Tomorrow. Middels hun intense liveshows werd een grote fanschare opgebouwd en het vijftal schitterde op festivals als Pukkelpop en Lowlands.
Het festival wordt afgesloten door de Dj’s Wayne Nice & Frank Slappa.

Het festival terrein is om 14.00u geopend en Hoover! zal rond 15.00u beginnen. De toegang is gratis en op het festival terrein is gelegenheid tot eten. Het festivalterrein ligt langs de OJC Gaellus.

Zaterdag 23 mei!

Reacties

Tumke schreef op :
mooi, Face Tomorrow afsluiten..
Nakkie schreef op :
Dreksbak.tv?
Too weird to live, and too rare to die.
Nakkie schreef op :
Waar staat de datum trouwens?
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
is 23 mei en dan heb ik al wat anders zie ik nu... dju :(
misschien kan ik wat combineren.
Nakkie schreef op :
Heb even de vrijheid genomen om de datum er onderaan bij te zetten, stond er namelijk niet bij.

Wat heb je dan trouwens rick
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
vorig jaar was vet.. dit jaar vast ook wel weer :)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
groot verjaardagsfeest
Jules schreef op :
Goed werk Nakkie, datum was idd ff vergeten....

Dreksbak.tv is uiteraard van harte welkom om televisie te komen maken...!
Maurice schreef op :
Zuuj wel te gek zien, dreksbak.tv die ff komen filmen. Op naar de 23ste.