For Nizzle my Shizzle

Deze week even geen gezeur over de gemeente of andere maatschappelijke instellingen, de gemeente was namelijk aardig genoeg om mij vorige week een rijbewijs te geven, zomaar. Zeuren is de laatste tijd echter mijn ding. Deze week dus even gezeur over hip hop. Op Dreksbak.

For Nizzle my Shizzle

Zoals een Australische game reviewer ( Zero Punctuation, google maar eens, die gast is briljant ) vorige week al zei, heeft racisme niets maken met het feit dat ik een hekel heb aan de huidige Hip Hop. Elke gast die boos in een camera kijkt, met grote bundels geld wappert en vrouwen behandeld als stukken vlees waar je je “dick” in kunt steken, is een badmuts, of ie nu zwart, wit of blauw is. Wat ik bijkans nog belachelijker vind, is dat deze mensen blijkbaar ook nog verafgood worden door de huidige maatschappij.

Met als sprekend voorbeeld onze goede vriend fitty cent.

Het plot van de nieuwe 50 cent game, 50 cent: Blood on the Sand.
Let op: Ik verzin deze shit niet.
50 cent treedt op in een anoniem Arabisch land. Na zijn Dope Show weigert de concertpromotor te betalen. 50 cent douwt als passende reactie zijn “piece” in de “face” van de concert promotor waarna deze snel zijn poeperd in trekt en fifty alsnog uitbetaalt. Niet in “cold hard cash” maar met een diamanten schedel die hij blijkbaar van Damien Hirst heeft gejat ( betalen met een koe op sterk water was origineler geweest ). Daarna stuurt Damien Hirst ( niet echt ) zijn Arabische handlangers op twee kwartjes af waarna de speler tijdens een avontuur van ongeveer 10 uur, de controle over 50 cent krijgt en hem vieze woordjes en kogels naar de vijand laat slingeren om uiteindelijk een land te verlaten dat waarschijnlijk al onstabiel was voordat 50 daar huis kwam houden. Met als enig opbrengst een diamanten schedel onder de oksel van 50 die al zo stinkend rijk was dat hij het land 6 keer had kunnen kopen en het om had kunnen toveren in ’s werelds grootste ballenbak. Als hij dat wilde.

Schaamteloze zelfverheerlijking van de bovenste plank. Bah.

Goede Hip Hop

Nu wil ik niets afbreken aan het hip hop genre in het algemeen. Ik kan namelijk goed luisteren naar Loop Troop of Mc Hammer. Ok, Mc Hammer is een beetje smakeloos.
Ik vind alleen dat muziek maken over natte hoeren, mensen dood schieten en het zo veel mogelijk geld verdienen op zo’n illegaal mogelijke manier niet echt een lovenswaardig iets is. Het is allemaal zo inhoudsloos en onnozel.

Nu moet ik toegeven dat ik niet veel verstand heb van Hip Hop en dit afgelopen stuk dus meer een tirade was over de “Commerciële” tak van de muziek.

Advies: School deze Wigger

Ik zou het dan ook fijn vinden als mensen mij wat Hip Hop aan kunnen wijzen met wat meer inhoud en wat minder pretentieuze bagger. Dus zet in de reacties je mening ovber het oncerwerp of een cool Hip Hop artiest / Dj.

Danku.

Peace, Mc Nakkie 11 Gunshotwound up in his Nizzle fo Shizzle

Ps: Shoulja Boy up in that Ho!

Reacties

Lennart schreef op :
zeropunctuation _O_

maar dit alles heeft eigenlijk niets met hiphop te maken, meer met een verneukte maatschappij (check: ), toevallig nu ook op geenstijl dat je in nederland ook steeds meer van die gasten ziet posen met geweren op profielen sites en zo..

wel vet de politie ze dan oppakt :D
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
STEEN!
Tumke schreef op :
Jeru the Damaja

verder heb ik ook de ballen verstand van hiphop afgezien van Public Enemy en NWA hehe
Paap schreef op :
Beastie boys, NWA, Run DMC, De la Soul, House of pain, Cypress hill. aaight nigga's
RickT schreef op :
Rotjoch op je beeldscherm!
Nakkie schreef op :
Louis Theroux is trouwes briljant.

Beasty Boys ook.
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
true that
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
Ik denk juist wel dat dit met de muziek te maken heeft, of in ieder geval de hele image rond die Urban Shit.
Too weird to live, and too rare to die.
Nakkie schreef op :
Wat een badmuts die lexxxus.
Rijmt.
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
niet
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
wel, eindrijm.
Too weird to live, and too rare to die.
Goulash schreef op :
check anders Deltron maar eens, geen onzin over te gewillige dames en kralenkettingen, gewoon goede Hiphop.
Hij heeft ook bij Gorillaz gezeten.

Hou het reëel,

vrede uit