Flitz week 39

De zomervakantie zit er voor iedereen weer op, wat betekent dat de Flitz! redactie ook een paar weken geleden weer eens bij elkaar is gaan zitten. En de nieuwe editie van de Flitz! staat vandaag in de Echo, én op Dreksbak natuurlijk!

De Flitz! lees je hier (PDF)! Veel leesplezier!

En reageren op de stelling kan door op het volgende plaatje te klikken:

Reacties

RickT schreef op :
de link naar de PDF werkt niet
Gradje schreef op :
thx. gefixt :)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Leuk stukje over de Niks in de Flitz.

Maar de bedoeling van de Niks is natuurlijk niet om andere kroegen te gaan imiteren, dat past niet binnen onze visie en onze organisatie. Dat zou hetzelfde zijn als Apple die opeens Windows op hun computers zet.

In de steden heb je ook genoeg "alternatieve kroegen" (voor Nederlandse begrippen dan) die stampvol zitten, hier in Breda de Boulevard iedere week volle bak, in Nijmegen NDRGRND, Billabong etc allemaal grote kroegen die iedere week meerdere malen stampvol zitten.
In Horst is er ook een grote groep die dit soort kroegen bezoeken als ze door de week op kamers zitten of die de muziek gewoon leuk vinden, er is dus echt wel een markt voor. Dus het is misschien alleen maar mooi dat Horst 'groot' is want zo heb je een grote vijver waar je uit kan vissen als uitgaansgelegenheid. Kijk trouwens ook naar Prilpop waar iedereen de muziek ook kan waarderen in de 2 tenten, de Niks Draait Door... allemaal feesten waar je andere muziek hoort dan in de doorsnee Horster kroeg. Ik vind het ook een taak voor een jongerencentrum om het publiek de gelegenheid te geven om kennis te maken met nieuwe muziek en de Niks doet dat naar mijn mening redelijk.

Blok 10 doet het momenteel goed door zich duidelijk anders te profileren, maar die moeten hun publiek eerst langzaam terugwinnen en hebben ook niet echt de uitstraling van een alternatieve kroeg. De kroeg die het nog als beste doet is 't Centrum, de sfeer, de muziek, het personeel, de uitstraling... alles klopt gewoon. Maar 't Centrum is klein en niet gericht op jongeren.
Persoonlijk denk ik ook dat er behoefte is aan meer diversiteit in het Horster uitgaansleven. Want het aanbod is nog steeds laag, er zijn eigenlijk maar 2 kroegen waar je echt uit kan gaan. Het probleem is dat die kroegen gewoon veel en veel te groot zijn voor een dorp als Horst. Een kroeg van het formaat de Lange kom je niet snel tegen. Mocht de Lange net als de Vlies of de Shuffle een keer een dip krijgen dan is het erg lastig om daar uit te komen want een halve Lange zaal is gewoon niet gezellig.

Iedere vrijdagavond een 'swingavond' met OJC Niks Huis-DJ's en dan 2x per maand op zaterdag een leuke alternatieve activiteit (die dan misschien niet iedereen aanspreekt) op de zaterdag is mijn ideaalbeeld.
RickT schreef op :
Maar ik ben ook benieuwd naar de mening van de 8 leden en 29 bezoekers die online zijn.
Monstertruck schreef op :
Nope

er lopen dezelfde mensen rond als in de kroegen van Horst
Nakkie schreef op :
[edit door Grad... ik heb even je mening hier weggehaald aangezien je hem ook al in het topic van de stelling hebt geplaatst. Anders krijgen we straks op twee plaatsen reacties..]

Jaja, ik had m ook al gekopieerd grad
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
beetje mosterd na de maaltijd
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
word, check, aight