Eerste namen GOA bekend!

Allereerst willen wij als Gaellus Open Air en namens alle vrijwilligers van O.J.C. Gaellus de lezer het allerbeste voor 2011 toewensen. Om dit nieuwe jaar met een knal in te luiden volgt nu de bekendmaking van de eerste bands die op 12 juni Gaellus Open Air komen rocken. Deze bands zijn niemand minder dan de Tilburgse poppunkers van Monomania en ons aller bekende crossover rockers van Concubine.


Monomania uit Tilburg vindt zijn oorsprong in 2009. Dat jaar werd het podium gedeeld met bands als Blood Red Shoes, Heideroosjes en de Staat op diverse grotere festivals als Torenpop, Westerpop en Breda Barst. Na een verandering in de bezetting eind 2009, komen ze in mei 2010 met hun eerste tastbare release. "Short Stories Of Monomania" bevat, naast catchy poppunk songs in de lijn van Jimmy Eat World en Thursday, meer gitaargeweld dan hun meeste genregenoten. En dat gaat niet alleen heel Nederland horen: eind mei tourde de band in Engeland en Schotland en eind juli tourde ze langs de zuidoost kust van Frankrijk. Ze speelden al live op 3fm en zijn geselecteerd voor de popronde dit najaar.
http://www.myspace.com/monomaniarock

In de afgelopen jaren heeft Concubine veel meegemaakt, maar ze verloren nooit hun unieke sound. Voorheen: funkska in a full metal jacket, tegenwoordig crossover metal. Een kwestie van opgroeien, zonder verlies van hun enthousiasme en jeugdigheid. Toen hun eerste full-length album 'Laughter Days' uitkwam in 2002, kregen ze lovende recenties. ‘Collapse of the Empire'(2005) was hun laatste demo en ook deze werd zeer goed ontvangen. Hierna viel er echter een stilte rondom de band en dacht menigeen dat ze gestopt waren. Niets bleek echter minder waar en in 2011 zijn ze terug met een nieuwe liveshow, nieuwe drummer en hopelijk ook de release van hun tweede album!
http://www.myspace.com/concubine

Reacties