Een warm pleidooi in deze koude maand: The Pogues op 1!

Hoera het sneeuwt! Dat kan maar één ding betekenen, het is weer december. De maand waarin je eindelijk die favoriete Mart Smeets trui uit de kast mag pakken. De maand waarin je je schaatsen weer onder mag binden. De maand waarin je warm en droog vanuit de kroeg kan bekijken hoe hordes kinderen vechten voor hun vierkante meters op de ijsbaan. De maand waarin je je schoonfamilie ein-de-lijk weer mag ontmoeten. De maand van de legendarische kerstfeestjes en bijbehorende brakke kerstontbijtjes. Het is ook de maand van het Glazen Huis, van de Top 2000 én van de muzieklijstjes.

En die muzieklijstjes vind ik na de legendarische kerstfeestjes misschien wel de mooiste traditie. De vredige kerstgedachte maakt dan plaatst voor bikkelharde discussies tussen de muziekcritici. De eeuwenoude Beatles v.s. de Rolling Stones discussie wordt nog maar eens van stal gehaald en heel Nederland spreekt wederom hun afschuw uit dat Queen alwéér op nummer 1 staat in de Top2000.

De HALLO heeft ook dit jaar weer hun HALLO Kerst top 10. Waar de top 3 vorig jaar bestond uit John Lennon's liedje Happy Xmas, aangevuld door Mariah Carey en Band Aid hoort er natuurlijk maar één kerstplaat op nummer 1. Geïnspireerd door de succesvolle campagne om Slayer in de Top2000 te krijgen en de traditie om ieder jaar weer op Queen te stemmen voor de Top2000 wil ik hier een warm pleidooi houden voor het kerstnummer der kerstnummers. Toegegeven, dat lied van John Lennon is zo slecht nog niet en Frank Sinatra blijft de baas onder de kerstplatenbazen. Maar één ding hebben deze twee nog nooit weten te bereiken en dat is het beste kerstnummer allertijden maken. Er is dan ook geen discussie over mogelijk, dit jaar hoort Fairytale of New York van The Pogues gewoon op nummer 1. En laten we er dan meteen een traditie van maken. Stemmen dus!

Reacties

Kiejs schreef op :
eens, snel stemmen!
Prepare For Trouble and Make It Double!
RickT schreef op :
Danku allen