Een broodje Werrem Sjink besparen bij Veolia

Forenzen, studenten en andere treinreizigers opgelet. Wie regelmatig met het openbaar vervoer naar Nijmegen of Roermond reist doet er goed aan om even op internet de tarieven te bekijken. Wat blijkt namelijk, de NS en Veolia hanteren verschillende tarieven waardoor je bij de NS kaartautomaat veelal goedkoper uit bent en je al snel een broodje Werrem Sjink bespaart. Of op zijn minst een broodje Limburger.Voorbeeld 1 zonder enige korting met de OV-chipkaart op en neer naar Nijmegen:

Je stapt in Horst in de Loevestraat op de bus (lijn 60) en gaat vanuit Venray met de Veolia boemeltrein naar Nijmegen. Je betaalt dan voor de busreis €2,95 en voor de treinreis €9,23. In totaal dus €12,18. Dit is enkel. Voor de terugreis betaal je dit nog een keer. Een retour zonder korting van Horst naar Nijmegen kost je dan met de OV chipkaart €24,36 euro.

Wat als je nu een ouderwets kaartje koopt? In plaats van dat je in de bus incheckt met je OV chipkaart koop je bij de buschauffeur een dagkaart van €5,00. En op het station in Venray check je niet in, maar koop je een retour bij de kaartautomaat en betaal je… €14,00 euro. In totaal ga je dan op en neer voor €19,00. Een besparing van €5,36 euro. Dat is omgerekend al snel een broodje Werrem Sjink en een flesje cola bij Bufkes.

Voorbeeld 2 met een OV-chipkaart met daarop een 40% kortingsabonnement van de NS:

Dezelfde route. In de bus check je in met je OV-chipkaart. En datzelfde doe je op station Venray en Nijmegen. De NS kortingskaart is in de bus niet geldig dus je betaalt daar €2,95 voor een enkeltje. Op station Venray check je in en betaal je voor een enkeltje Nijmegen met 40% korting €5,54 . Voor de terugreis betaal je weer hetzelfde. In totaal kost dit retourtje je €16,98 euro.
Koop je in de bus weer een dagkaart (€5,00) en koop je een retourtje bij de NS kaartautomaat dan betaal je €8,40 + €5,00 = €13,40 . Wederom een besparing van een broodje Werrem Sjink, €3,58, bij Bufkes.

Veolia

Volgens Veolia komt dit dus doordat de NS en Veolia verschillende tariefsystemen hanteren. De tarieven van de NS worden bepaald in overleg met de landelijke overheid. De tarieven van Veolia worden bepaald in overleg met de provincie. Als je een kaartje koopt bij de NS kaartautomaat betaal je het tarief dat is bepaald door de landelijke overheid. Check je in bij Veolia dan betaal je het tarief van Veolia, bepaald door de provincie. Dit verklaart het verschil in prijs.

Doe er je voordeel mee.

* De prijzen zijn afkomstig van 9292OV.nl en NS.nl en willen per invoer weleens verschillen waardoor je jezelf misschien geen broodje Werrem Sjink bespaart maar een broodje Limburger. Maar dat je met de OV-chipkaart duurder uit bent moge duidelijk zijn.

Reacties

Vivian schreef op :
Nooit geweten dat er zo veel verschil in de prijs zit! Ik zal het iig onthouden voor de volgende keer dat ik met de trein moet.
misformoniek schreef op :
Het helpt waarschijnlijk nog meer, als je het kortingsproduct van Veolia zelf op je kaart zet, althans ik heb aantal jaar terug een ns abbo gekocht, en daar zit ook het roze tekentje op voor ov chipkaart. Ik heb op mijn kaart ook nog het Veolia kortings product staan, is in de bus 20% korting en in de trein 40%. Aan te schaffen via hun site geloof ik. En ik reis dus best voordeling in de bus. Alleen voor het werk koop ik nog kaartjes in de bus, want dat zijn reiskosten.