Early Adopters vertegenwoordigt Limburg in de Melkweg

Zaterdag 28 augustus zal Early Adopters strijden om de PopNL-award. Hierin zijn ze de afgevaardigde van de provincie Limburg. Verder is er nog nieuws over de aankomende debuut-cd en een optreden in thuisbasis Horst.

Na een veelbewogen 2009, waarin de band Early Adopters o.a. de finale van Nu of Nooit en de Grote Prijs van Nederland bereikte, lijkt 2010 een stuk rustiger. Niets is minder waar: begin dit jaar voegde de band gitarist Erik Muijsenberg toe aan de formatie. Daarna hebben de jongens een half jaar lang hard gewerkt aan een set vol nieuwe nummers. Nu de nummers klaar zijn kunnen de avonturen weer van start gaan. Te beginnen met 28 augustus, dan speelt Early Adopters in Poppodium de Melkweg. Hier strijdt de band mee om de PopNL-award. Elke provincie plus de stad Amsterdam vaardigt jaarlijks één band af en deze zullen d.m.v. een optreden proberen de jury, bestaande uit 30 programmeurs, te overtuigen. De band die op die avond door de meeste programmeurs geboekt wordt sleept de Award in de wacht.


4 september zal Early Adopters voor het eerst een volwaardige set ten gehore gaan brengen. Dit doen ze op de Horster Harmoniefeesten, locatie: het Wilhelminaplein. Het podium delen ze deze avond met coverband Trademark. Ook liggen er plannen voor een debuut-cd. Na eerder met succes twee Ep’s uitgebracht te hebben is het nu tijd om een volwaardige plaat op te nemen. De eerste opnamesessie zal in oktober van start gaan en het gehele proces zal naar verwachting begin 2011 afgerond zijn. De band heeft ervoor gekozen om de sessies te spreiden zodat er tijd genoeg is om nog eventueel nieuw materiaal toe te voegen. Het album zal opgenomen worden in de IJlandstudio te Amsterdam, in samenwerking met producer Remko Schouten, bekend van o.a. Voicst, Pavement en Bettie Serveert.

Ook naar de Melkweg? Speciaal voor dit optreden zal er een bus vertrekken vanuit Horst. Kaarten kosten 10 euro. Meer informatie hierover is te vinden op www.adopters.nl

Reacties

Micky schreef op :
10 euro voor busreis en entree? klinkt schon
RickT schreef op :
ow nette prijs idd zeg, en komt goed uit want ik wil zondag ook nog naar ZPF
boterbram schreef op :
jeej!! ga mee!! dolle pret. en onze nieuwe nummers zijn erg fijn! dus geen rede om thuis te blijven
Lennart schreef op :
met erik erbij kan het niet meer misgaan :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
helaas, was graag mee gegaan maar moet werken
boterbram schreef op :
de eer van limburg in onze handen... . krijgen we dalik noordkorea taferelen als we terug komen.
RickT schreef op :
Quote: boterbramde eer van limburg in onze handen... . krijgen we dalik noordkorea taferelen als we terug komen.
aan de andere kant... je hebt als Limburgse band niet zo heel veel te verliezen ;)