Dreksbak.TV op jouw feest?

Afgelopen weekend was de eerste officiële vuurdoop voor onze mobiele webcam: live vanuit de Niks verzond onze camera beelden naar deze website.

Mocht je denken: dit willen wij ook, neem dan vooral contact met ons op (het liefst per mail: redactie -at- dreksbak -punt- nl).
Het plaatsen van de camera doen we in principe kostenloos, zolang jullie ook bereid zijn een paar vlaggen van ons op te hangen.
Onze behuizing is waterdicht, dus hij kan in principe ook in de buitenlucht hangen.

Met gepaste trots kunnen we trouwens alvast verklappen dat de camera op Alcatrazz komt te hangen. Mocht je nog andere tips hebben, maar niet in de organisatie van dat evenement zitten, dan mag je die tips altijd doorgeven op ons forum in het Dreksbak.TV?-drötje.

Voor technische details klik op 'Lees verder'.


In de bebouwde kom kunnen we in principe draadloos werken, het enige wat we dan nodig hebben is een stroompuntje.
Buiten de bebouwde kom dienen we naast een stroompunt ook een breedbandverbinding (ADSL of kabel) tot onze beschikking te hebben. Hierbij is ook toegang tot de router benodigd, aangezien we bepaalde poorten voor de stream open moeten zetten.

Vanuit een server in amsterdam maken wij dan één verbinding naar de webcam, en alle bezoekers bekijken dan de stream vanuit deze server. Hierdoor is er op de gedeelde internetverbinding nog gewoon te internetten.

Reacties