Dreksbak Statistieken

Voor al die mensen die dagelijks hier kijken, maar zich nu afvragen of Dreksbak.nl nu eigenlijk werkt, hebben we besloten eens een keer de statistieken te tonen van deze geweldige website. Met bijna 400 geregistreerde leden en zo'n dan 400 bezoekers per dag mogen we ons dan toch wel dé jongerenwebsite van Horst aan de Maas noemen!


We zijn trouwens nog bezig met een compleet 'statistieken'-document, maar we hebben twee enorm goede weekenden achter de rug.

Oké... genoeg geluld, de cijfers:

Bezoekers
Afgelopen week hadden we in totaal bijna 3000 bezoekers, met gemiddeld zo'n 400 bezoekers per dag (zondag zelfs meer dan 600). Die mensen bleven gemiddeld zo'n 6 minuten op onze site (da's best lang). 69% van die bezoekers was al eerder op Dreksbak geweest.

<a href="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-2week.jpg" rel="lightbox[statspost]"><img src="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-2week.jpg" title="Bezoekers afgelopen 2 weken" width="580" /></a>
Bezoekers afgelopen 2 weken

<a href="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-overall.jpg" rel="lightbox[statspost]"><img src="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-overall.jpg" title="Bezoekers sinds lancering (2 mei)" width="580" /></a>
Sinds lancering (2 mei)


Zoekmachine's
Zo'n 20% van onze bezoekers kwam van een zoekmachine af. Van die 20% kwam weer 30% procent die had gezocht op 'Boemelweekend'. Op zich dan ook niet raar, we staan op nummer 1 in Google als je zoekt op Boemelweekend. Een mooie nummer tweede plaats was voor de mensen die nog zochten naar de foto's van het boemelweekend.
Ook hadden we trouwens zo 10% aan bezoekers die via sites van sozen of café's bij ons terecht kwamen.

<a href="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-verkeersbronnen.jpg" rel="lightbox[statspost]"><img src="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-verkeersbronnen.jpg" title="Verkeersbronnen" /></a>
Verkeersbronnen


Inhoud
Oké, maar die mensen die op onze site zaten, waar kwamen ze dan voor. Uiteraard hebben we gigantisch veel hits op onze voorpagina (23% van alle hits). Vervolgens hebben de meeste mensen doorgeklikt naar de foto's (ook goed voor zo'n 20%) en de agenda (zo'n 10%)

<a href="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-content.jpg" rel="lightbox[statspost]"><img src="http://dreksbak.nl/upload/images/stats-w43-content.jpg" title="Populaire inhoud" width="580" /></a>
Populaire inhoud


Verantwoording
Al deze cijfers komen trouwens uit Google Analytics en zijn 'redelijk' accuraat: Google Analytics kan niet al onze bezoekers zien, maar kan daarentegen wel veel gegevens combineren. Deze gegevens zijn verder niet gekoppeld aan gebruikersaccounts ofzo, dus zijn verder compleet anoniem.

Conclusie
Dus alle verenigingen, horeca en bedrijven: doe er je voordeel mee! Als je je agenda en foto's hier plaatst worden ze zeker gezien. En naarmate de agenda beter en meer gevuld is, zullen de bezoekersaantallen ook alleen maar toenemen.

(Verder willen we ook nog even zeggen dat we bezig zijn met een mega-upgrade... de voorpagina gaat grandioos veranderen, en er liggen nog wat meer leuke dingen in het verschiet)

Reacties

Jory schreef op :
D'r mag nog wel een statistiekje bij: binnen 6 maanden hebben we al 400 leden!
En tot die tijd... Bitterballen!
Gradje schreef op :
Wordt tijd voor taart op de redactie!
I'm on a horse.
Joeri schreef op :
ik lust ook taart ^^
RickT schreef op :
Van mij mag er nog wel meer gereageerd worden op de site. Of moet er zoals altijd eerst wat bier in voordat we hier de bek open trekken? ;)
Roedie schreef op :
joah allemaal foto's kieke ma een reactie achter loate is te veul werk :P