Dit jaar geen Glazen Huis in Sevenum

Dreksbak zal dit jaar geen editie van het glazen huis faciliteren. De organisatie van 'Ut Glaze Hoês' heeft daartoe besloten vanwege een gebrek aan vrijwilligers.

De afgelopen twee jaar werden op de Markt in Sevenum vier diskjockeys opgesloten in een glazen huis waarbij ze nonstop radio maakten en niets aten voor het goede doel. Dit jaar is er helaas geen glazen huis. Grad van Horck, voorzitter van Dreksbak licht toe: “Het organiseren van Ut Glaze Hoês kost enorm veel tijd en energie. Dreksbak is een vrijwilligersorganisatie en velen hebben gewoon een normale baan, waardoor het organiseren van een dergelijk evenement vaak in de avonduren of in het weekend moet plaatsvinden. Tijdens het evenement zelf nemen de mensen vrij van werk om zich volledig in te kunnen zetten voor Ut Glaze Hoês. De afgelopen jaren heeft zo’n groot evenement een enorme belasting geleverd op onze vrijwilligers, met name op de mensen van de techniekafdeling die er voor moeten zorgen dat alles uitgezonden kan worden op radio, televisie en internet.”

Grad van Horck is blij met de samenwerking van de lokale omroep Radio Reindonk en Stapperij de Gaper. “Zonder deze extra mankrachten hadden we Ut Glaze Hoês zeker niet kunnen organiseren. Zij hebben ons met name gesteund in het faciliteren van praktische zaken zoals de locatie, apparatuur, mankracht, technici en in het uitzenden via televisie en radio. Maar ook voor hen drukt dit grote radio-evenement een enorme last op de schouders van deze vrijwilligers. Helaas is daarom besloten om de actie ‘Gaeve vur Laeve’ dit jaar niet te organiseren” aldus van Horck.

Vorig jaar haalde Ut Glaze Hoês ruim 11.300 euro op voor het Rode Kruis. In 2009 was dat ruim 13.500 euro. Grad sluit niet uit dat in 2012 een nieuwe editie van Ut Glaze Hoês komt: “Maar zonder extra hulp lukt dat niet. De samenwerking met andere partijen, zoals Radio Reindonk en de Gaper, is een must”.

Reacties