Derde editie van Zomercarnaval (waterbestendig*)

En dat is belangrijk want ook dit jaar heeft de Moandagoavundclub weer een prachtig stel prinsen en zelfs een prinses weten te vinden. Om dit heuglijke feit te vieren, houden zij op 18 juli een receptie voor u. Voorafgaand zal zoals altijd een optocht starten om 17.49 uur met hierna omstreeks 19. 11 uur de receptie van onze Prins Peter I met zijn prinses Nel en zijn adjudanten Rob en Patrick. Achter hun receptietafel zal dit jaar ook nog onze jeugdprins Rob I met zijn adjudant Roel handen komen schudden. De receptie zal ongeveer voortduren tot 20.11 uur.
Tussentijds zijn er optredens van diverse lokale artiesten en ook onze vriend Big Benny zal een spetterend optreden
gaan verzorgen. Speciaal voor u trekken we hier het artiestenblik alvast een stukje open. Te zien zullen zijn Frank en Ivan (de winnaar van Funfactor 2009), De Breurs, Banda Topa Tinga, Het knapenkoor van Jong Nederland, Paul en Petra, De gebroeders Janssen, Doargestoake Kaart, onze eigen dansgarde, de Floppers, Huub Cox en Chris Winkelmolen, de Do-noren (al gevraagd door Andre Rieu), joekskapel Kloar Taal, Eric,Marij en Kinderen van de Mission , Altied noeits te laat en als afsluiter Thijssen en co.


Zomercarnaval ook in het teken van Duchenne spierdystrofie
Deze avond zal Joekskapel ‘Kloar Taal’ uit Melderslo ook aandacht schenken aan het Team Guido en Marijn, een groep mountainbikers die sporten voor maar één doel: zoveel mogelijk geld bijeen verzamelen om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken naar de ziekte van Duchenne; spierdystrofie.

Wat is Duchenne spierdystrofie?
Dit is een zeer ernstige ziekte die voornamelijk voor komt bij jongens, waarbij de spieren in een langzaam tempo worden afgebroken. De eerste symptomen van deze erfelijke ziekte verschijnen tussen anderhalf en drie jaar, waardoor een normale peuter verandert in een vrijwel hulpeloos kind in een rolstoel. Doordat er een steeds verdergaande afbraak van spierweefsel plaats vindt, ontstaan er overal problemen in het lichaam, dit resulteert in het overlijden van de meeste Duchenne patiënten nog voor hun dertigste verjaardag. Op dit ogenblik bestaat er nog geen behandeling ter genezing van de ziekte, maar er is goed nieuws, een wetenschappelijke doorbraak voor een directe aanpak van de ziekte komt eindelijk dichterbij. Er is echter wel een hoop geld nodig om dit baanbrekende onderzoek verder uit te kunnen voeren.

Peter Hermans, Hans van den Ham, Henk Hoeijmakers en Leon Mooren uit Horst e.o. vormen samen het mountainbiketeam Guido en Marijn. Guido is 17 jaar en Marijn is 14 jaar. Deze broers komen uit Leunen en lijden beiden aan Duchenne spierdystrofie. De vier mannen uit Horst hebben zich tot doel gesteld om minimaal € 10.000 aan sponsorsteun binnen te halen. Dit dient te gebeuren vóór 13 september wanneer de Duchenne-Heroes een loodzware sponsortocht starten waarbij de deelnemers in 7 dagen een off-raod mountainbiketocht van gemiddeld 100 kilometer per dag afleggen. Hierbij wordt er door 4 landen gereden en moeten o.a. de Belgische Ardennen bedwongen worden. Hoofddoel van de tocht is het bijeen fietsen van 1 miljoen euro om nieuw, essentieel onderzoek naar Duchenne spierdystrofie mogelijk te maken. De burgemeester van Horst aan de Maas dhr. Van Rooy en PSV-er Dirk Marcellis steunen het team Guido en Marijn. Voor meer informatie www.duchenne.nl of www.guidomarijn.nl

Vanaf deze plaats wensen wij de deelnemers veel succes toe en bedanken wij u reeds allen voor uw gift tijdens zomercarnaval 2009. Mochten er particulieren en of bedrijven zijn die deze avond hiervoor iets extra’s willen doen dan kunt u contact opnemen met Jac Coumans: 06-51089920.

Wij hopen u de 18de van juli te zien want …“as geej neet kômt, dá kiéke weej ôw nimmer á!”
* Grote parachute en tent aanwezig, bij zeer slecht weer verkassen weej nar de Merthal.
Weej loate ow ni verregenen!

Reacties

RickT schreef op :
Mooi om te zien dat iedereen zich inzet voor Duchenne (Hertentamenparty, Melderse Examenfeest, Zomercarnaval)
Strid schreef op :
Ik blijf de duchenne actie geweldig vinden! :) Super mooi dat er zo veel aandacht aan wordt besteed!
Nakkie schreef op :
Jaja, mooi initiatief. Wel eens leuk om iets anders dan zatte boeren te kunnen filmen.
Too weird to live, and too rare to die.
Koen schreef op :
Idd mooi om te zien! We hadden voorop nooit gedacht dat vanuit de jongeren zoveel sympathie zou komen... vanuit VCNogwat ook ?500,- (http://tinyurl.com/mblpsu), goed bezig!

Zaterdag wordt ook een mooi feestje :) zin drin
Sven schreef op :
Mooi om te zien dat hier ook aandacht wordt geschonken aan een goed doel !

Ook mooi dat we morgen ook 'waterbestendig' zijn.. Wordt morgen denk ik wen 'Super Sjoenen' avond! Ben benieuwd of ze weer allemaal die plantjes hebben op het podium :P haha.. Heb er zin in! :)
bramk schreef op :
Inderdaad erg goed dat d'r aandacht besteed wordt aan Duchenne (Heroes) bij de verschillende evenementen de laatste tijd.
Alleen denk ik dat 't voor mij vanavond toch Serumse Fiste zal worden xD