De ridders van Wittenhorst (exclusief vroeg voor Dreksbak)

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben is Horst al jaren het doelwit van de Ridders van Wittenhorst. Dit valt te merken aan de kastelen die in Horst overal uit de grond springen als paddenstoelen. In het dorp staan er al twee, bij de oude bieb en rechts langs de Niks. In de Kasteelse bossen, langs het strand, staat nu blijkbaar het hoofdkwartier. Een gigantisch fort dat waarschijnlijk zal worden gebruikt om de rest van de invasie te coördineren en om braderieën te organiseren. Ook kunnen de Heren en Jonkvrouwen vanuit hier het klootjesvolk beschimpen omdat ze moeten zwemmen in het vieze water der Kasteelse Bossen.
Afijn, de ridders van Wittenhorst zijn duidelijk van plan heel Horst vol te stouwen met kastelen, maar dan slim vermomd als appartementen complexen.

Thee Naijts ar koming


Nu is Ojc Niks blijkbaar ook een slachtoffer aan het worden van de annexatie.
Terwijl we links vanuit onze soos de jonkvrouwen in de slotgracht kunnen zien zwemmen zijn er blijkbaar al plannen om rechts ook een gigantische vesting te plaatsen.De bewoners van de kastelen zullen het niet leuk vinden als wij ’s nachts na een feestje nog heidenen en ander feestvolk op de stoep hebben staan feesten. Bij het minste of geringste zijn wij dus een kwetsbaar doelwit voor hun vlammende rotsblokken en hete olie, als ze ons bescheiden herbergje in willen nemen.

Nu even serieus

Het hierboven beschreven had zo plaats kunnen vinden in de jaren 1500 maar het is weldegelijk nu ook bezig in Horst. Die verdomde gemeente wil nu links naast de Niks nu ook weer zo’n ( meerdere verdiepingen ) appartementen complex neergooien.
Niet alleen zal de Niks hierdoor weer een hoop meer klachten krijgen van de nieuwe bewoners ( zatte mensen hebben hun stemvolume vaak niet meer onder controle ) ook de mensen die achter het nieuwe monster wonen zullen voor eeuwig in een mantel van duisternis gehuld zijn. De petunia’s kunnen dus alvast de tuin uit want die zullen dan binnen een week harstikke DOOD zijn. Ook kunnen de bewoners van het nieuwe kasteel handig naar de nakse tetten ( tieten in het belgs ) van uw vrouw kijken, zou zij er voor kiezen haar bikinilijn weg te werken in de zon…. O, nee. Die schijnt daar natuurlijk nooit meer.

Dus…

Natuurlijk ben ik ervan op de hoogte dat op de begane grond van dit kasteel een dagopvang zal komen voor gehandicapten en dat vinden wij van de Niks natuurlijk helemaal oke.
Maar gooi er dan in godsnaam niet een verdieping of 45 op. Haal het geld voor de dagopvang maar ergens anders vandaan. Laat bijvoorbeeld het centrum nog een jaar of twee hetzelfde of draag allemaal ( de ambtenaren ) een trainingsbroek naar het werk in plaats van een Armani pak.
Er moet nog genoeg geld in jullie schatkist zitten, het is namelijk niet zo dat wij er bij de Niks veel van krijgen.

Ps: Die gebouwen zijn echt verschrikkelijk lelijk. Ontsla die architect.

Mvg Nakkie Nellen, ps: Als de gemeente nu de Niks als straf weg haalt bewijs ik ons punt.

www.ojcniks.nl
bent u het hier mail dan naar ojcniks.hyves.nl

Ps: Nu weer wel complottheorieen, speciaal voor Dreksbak.nl

Reacties

Gradje schreef op :
Yeah!
Bedankt voor deze exclusief vroege editie, mét complottheoriën!

Nakkie for burgemeester!
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Nakkkiiieeee! Terug van weggeweest.
Tumke schreef op :
Eens moet die tijd komen... 15 jaar terug voorzag niemand dat in- en uitbreiding van woningen niet te omzeilen is? Eerst zijn de plaatselijke skaters de sjaak, nu staat er een donker hol voor jongeren midden in een woonwijk (vol oude zure pruimen) de sigaar te zijn. Wat te doen? Alle bebouwing aanpassen aan het feit dat OJC Niks er staat, welke een paar keer per week open is, of gewoon volbouwen en OJC Niks laten verdrinken in het gezeur en de steeds meer betuttelende regels (uiteraard afkomstig van de gemeente)?

Misschien tijd voor een nieuwe locatie?

Goed stuk Nakkie, verdient zeker aandacht.
Nakkie schreef op :
Een nieuwe locatie zit er niet in.
En dat betekent dat we het maar moeten zien te redden op de huidige locatie.
Och ja, als we vanaf nu elke keer draaien zoals t 15 jaar bestaan komt t wel goed:P

Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Kunnen we misschien een keer wat potten verf kopen ;)
Nakkie schreef op :
Jaja, nieuwe kleurtje erop

Ps: De exclusiviteit zit erop aangezien ik hem net op Ojcniks.nl heb gepleurt

HAHA
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Is het trouwens al bekend wat er in de nieuwe panden op het wilhelminaplein komt te zitten? De Niks is op dit moment op de huidige locatie ook voor de gemeente een doorn in het oog lijkt me. In Horst is er een grote groep jongeren die momenteel zonder echte kroeg zit. Degene die graag alternatieve muziek luisteren, degene die op een vrijdagavond zin hebben in een leuk bandje etc. De enige kroeg in het centrum die hier aandacht aan besteedde was Steppin-in' die nu door de sloopziekte v/d gemeente (wat ik trouwens grotendeels wel toejuich) ook weg is. Bandavonden in de Niks worden opzich redelijk bezocht, al zijn het veelal ook mensen van buitenaf die er op af komen. Maar ik weet zeker dat een OJC Niks op het wilhelminaplein, of iig in het centrum, een meerwaarde is voor de jeugd in Horst. Ook als ik naar mezelf kijk heb ik geen zin om iedere vrijdagavond in the middle of nowhere aan de tap te hangen (ojc niks) of bij 't centrum te zitten. En ik heb behoefte in een toko waar de muziek anders is en waar mensen met dezelfde interesses komen. Als je een jongerencentrum/poppodium midden in het centrum plaatst lopen mensen hier geregeld binnen en ik weet zeker dat het aan zal slaan. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het publiek iedere keer weer op dezelfde playlist van de Lange of Blok10 zit te wachten. Tevens houd je deze groep van straat en stimuleer je het vrijwilligerswerk in de gemeente.
Ik denk echt dat de gemeente deze grote groep over het hoofd ziet.
Een (klein) poppodium is alleen al voor de naamsbekendheid een meerwaarde voor Horst. Maarja, een jongerencentrum brengt voor de gemeente te weinig op. Erg jammer.

Een van de redenen dat ik niet zo heel vaak meer in Horst uitga, dan houd ik het geld liever in de portemonnee.
Gradje schreef op :
Ik sluit me helemaal aan bij RickT.

(En dan ben ik niet eens een frequent bezoeker van de Niks)
I'm on a horse.
Judith schreef op :
een locatie in dorp zou de niks zeker goed doen! Is er geen mogelijkheid om eens een keer met iemand van de gemeente rond de tafel te zitten? Want als zij deze suggesties niet horen kunnen ze er ook niets mee doen..
Nakkie schreef op :
mmm, daar heb je toch wel een goed punt Rick. Als er nu toch eens iets anders was als elke keer weer de zelfde brooi, dan zou mijn portemonne weer eens iets leger worden.
Too weird to live, and too rare to die.
Poenie schreef op :
De gemeente heeft al lang plannen voor de soos. net zoals ze plannen hadden voor step'n in. Waarom anders die irritante vergaderingen met gemeente over wel of geen overlast, wel of geen hoge gebouwen naast het OJC niks pand. Met zo'n vergadering kunnen ze aantonen dat ze vergaderd hebben. Ze luisteren niet naar ons maar ze hebben hun plicht gedaan en dan is het klaar. Waarom pikken ze onze grond in en maken ze er een honden toilet van? (die overigens heel mooi binnen 3 dagen weer weg was!)

De gemeente heeft grootse toekomstplannen, een soort klein Venlo moet het worden. gezellige straatjes, veel terrasjes maar vooral veel kleding winkels moeten er komen. Zo komen alle omliggende dorpen hier hun kleren kopen en drinken ze een drankje op een van de gezellige terrasjes. De winst en naamsbekendheid van Horst komt dan vanzelf. Daar hebben ze geen soos of starterswoning voor nodig. Liever zelfs houden ze die 2 helemaal weg. Dan is het 's avond als iedereen is uitgewinkeld lekker rustig in Horst. Geen overlast van zatte mensen. geen ruzies op straat. Iedereen blij. Horst ziet ons graag ver buiten het centrum wonen, in de richting van Sevenum ofzo, kunnen we daar naar 't Walhalla en kunnen de deuren van de Niks voorgoed dicht. Dan komt daar op de fundering kasteel nummer 8 te staan. Godverdomme!