De Cultuurrecensent, jongeren aan het woord

De Cultuurrecensent; jongeren aan het woord

Avatar is een slechte film, GTST is voor vrouwen, Lady Gaga is een man… Regelmatig zijn jongeren het niet eens met de recensies die ze lezen in kranten en op het internet. Niet vreemd, want die worden meestal door volwassenen geschreven.
Maar vanaf nu is het woord aan hen!

Kukeleku laat ieder jaar enkele toppers en veel nieuw talent uit theaterland spelen in ’t Gasthoes in Horst. CKV-Leerlingen van het Dendron College krijgen de kans om een voorstelling van tevoren te zien en hun mening te delen via Dreksbak.nl en HALLO Horst aan de Maas in de vorm van een recensie. Ook zullen zij de cabaretiers eens flink aan de tand voelen, waarna hun interviews gepubliceerd worden, wederom op Dreksbak.nl en in HALLO Horst aan de Maas.


Vanaf november zal deze nieuwe serie van start gaan, maar Fred Houben van Kukeleku bijt bij deze alvast de spits af!

Wat is cultuur voor jou?
Cultuur is een soort prikkelding. Theater moet iets losmaken, je moet erbij kunnen lachen maar ook nadenken.

Waarom doen jullie mee met dit project?
Er worden veel supergave dingen gemaakt in theaterland, maar het trekt geen jongeren. Hiermee wil ik bereiken dat ze toch eens binnen komen en het een kans geven. Cabaret in het theater is veel spannender dan op tv.
School verplicht leerlingen om cultureel bezig te zijn, maar ik wil ze graag ertoe verleiden met deze actie.

Wat heeft Kukeleku te bieden dan?
Kukeleku gaat nu zijn zesde seizoen in bij ’t Gasthoes. Bij het programmeren let ik op wat ik zelf ruig vind, en wat ons publiek leuk zal vinden. En meestal heb ik dat ook goed. Ook geven we hier jong, nieuw talent bewust een kans.

Als laatste; kunnen jongeren hier ook met de Cultuurkaart betalen?
Helaas! ’t Gasthoes beschikt niet over een pinautomaat, waardoor hier jammer genoeg niet met de Cultuurkaart betaald kan worden. Het is vervelend dat jongeren in Horst aan de Maas zo verplicht worden om hun Cultuurkaart buiten hun eigen gemeente op te maken. Ik hoop dat dit snel verandert!

Win twee kaarten!
Kukeleku wil graag verleiden in plaats van verplichten en mensen overtuigen theater een kans te geven. Ken jij zo’n cultuurnerd die echt eens het theater binnen zou moeten stappen? Vertel ons waarom deze persoon zo’n cultuurnerd is en maak kans op kaarten voor jezelf en je cultuurnerd voor een Kukeleku-voorstelling naar keuze!
Begin november zal de winnaar bekend gemaakt worden. Meer weten over Kukeleku of om te zien naar welke voorstelling jij jou cultuurnerd mee zou willen ‘slepen’, kijk dan op www.kukeleku.com. Deze actie is niet beperkt tot Dendron-leerlingen

Psst..! Klinkt een rol als cultuurrecensent jou als muziek in de oren en zit je op het Dendron College? Ga dan snel naar je CKV-leraar voor alle informatie!

Reacties

RickT schreef op :
Linkse hobby's, I like it :)
Roelliej schreef op :
Ah, Dijkshoorn komt ook. Dat is wel gaaf.
Why are you wearing that stupid man suit?
Tumke schreef op :
ja, met z'n band. als het goed is heeft mams ook een kaartje voor mij gehaald voor die show.
Judith schreef op :
Zoek iemand die dringend wat cultuur nodig heeft en wie weet kun je er gratis heen :)
Strid schreef op :
Goed bezig dames! Leuk opgezet, laat de zoektocht maar beginnen!
Maarten schreef op :
Leuk idee, ik heb al kaartjes voor Dolf Janssen !!!
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Sn00f schreef op :
Nice, jmmr van de taalfout :P
Tumke schreef op :
veranderd
Judith schreef op :
verandert :P
Sn00f schreef op :
Quote: Judithverandert :P
Als je bedoelt dat het aangepast is, moest het in dit geval eigenlijk met een 'd' :P maar laten we niet te flauw doen, leuk initiatief!
Sarah schreef op :
Judith, kan je ook recensent zijn als je niet op het dendron zit ;)
Strid schreef op :
Meer weten over Kukeleku of om te zien naar welke voorstelling jij jou cultuurnerd mee zou willen ?slepen?, kijk dan op www.kukeleku.com. Deze actie is niet beperkt tot Dendron-leerlingen!!
Tumke schreef op :
eigenlijk is het wel een gouden combinatie.

kukeleku en dendron :) winwin
Judith schreef op :
Recensent kun je alleen worden als je op Dendron zit en Ckv hebt maar iedereen mag mee doen met de actie om kaartjes te winnen :)