Column: Piraten deel 2

Column Ojc Niks

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden. Tijd dus om onze saga over Ewout af te sluiten.

Ewout de vernieuwer


Na Ewouts turbulente jeugdjaren als piraat in de Cariben rond 1800 werd al dat geplunder en geslacht hem een beetje te veel. Na een carrière als piraat leek een logische volgende stap een loopbaan in jeugdwerk. Maar aangezien rond 1800 jongeren nog niet bestonden en daardoor de meeste jongerenwerkers nog op de brandstapel belandden, koos Ewout ervoor professioneel artiest te worden. Heavy Metal leek hem wel wat. Nu mocht het zo zijn dat ze behalve jongeren in die tijd ook nog geen stopcontacten hadden dus dat plan schoot ook niet echt op. Akoestische heavy metal had in die tijd, net als nu, ook niet gewerkt. Later startte Ewout kleine projectjes als Iron Maiden en Slayer( broek uit ).
Ewout wachtte dus rustig af tot hij een kans zag om jongerenwerk te gaan doen. Het eerste wat dicht genoeg in de buurt kwam van Ewouts idee van jongerenwerk was een kleine organisatie genaamd de Hitlerjugend. Ewout ervoer al snel dat deze jongerenbeweging iets te geïndoctrineerd was voor zijn smaak. Ewout belde dus zijn Amerikaanse vriendjes op om eens even snel met een paar invasies een einde te maken aan die onzin.

Nog meer innovatie

Na een aantal dingen te introduceren in onze westerse cultuur zoals de bandana, tv, radijsjes dieet en de gehele westerse voorliefde voor piraten, zag Ewout eindelijk zijn kans schoon en vond een klein groepje in Horst genaamd de Zopo.
Hoe Ewout bij dit zooitje ongeregeld terecht is gekomen is nog voor iedereen mysterie maar de uitkomst is voor iedereen een feit. De Zopo was jarenlang een begrip in Horst en dat kwam mede door de leiding van Ewout aan dit groepje schorem. Door Ewouts ervaring met muitende piraten wist hij de wildere leden van de Zopo prachtig in het gareel te houden. Zo kwam het regelmatig voor dat er iemand onder de Zopo door werd gekielhaald als een subtiele waarschuwing voor de rest.

Fin

Afijn, ook al wordt de Zopo vandaag in de verleden tijd aangehaald het was het fundament voor de huidige Niks. En daar zijn we Ewout en al die mannen verschrikkelijk dankbaar voor. Ook al is Ewout een beroemde piraat, begenadigd metal artiest en all-round vernieuwer, hij is altijd bescheiden gebleven onder al zijn roem. Hij is nog altijd de piraat van Ojc Niks die voor ons zorgt als een moeder voor haar imbiciele kroost.
Om Ewout nog even te citeren, “ Aaargh”.

“ Mos is de meest succesvolle levensvorm op aarde, het is mooi dat mos onder al zijn succes toch gewoon mos is gebleven.” De man die dit zei heeft Ewout duideleijk nog nooit ontmoet.

Mvg Nakkie Nellen

1 januari Nieuwjaarsswing (volgende week meer hierover)

Reacties

Gradje schreef op :
Ik heb zo'n vermoeden dat de Echo een bepaald gedeelte gaat censureren.
I'm on a horse.
Joeri schreef op :
haha, geweldig :)
Nakkie schreef op :
Welk gedeelte zou dat mogen zijn?
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Ik denk dat de Echo met hun communistisch USSR-beleid het stukje van de Amerikaanse invasie gaat censureren.
Gradje schreef op :
dat dink ik ok :P
I'm on a horse.