Column Ojc Niks: Piraten!

Aan elke vloek zit een positieve kant. Met herpes op je lip mag je van je pooier niet de straat op maar met een snor op je lip ben je cool.Het is al weer een tijd geleden dat vanuit de Niks een column is verschenen, het is echter wel tijd geweest die ik nuttig besteed heb. Ik heb hier namelijk in mijn knuistje een bezitting die ik koester. Ik droom erover en ik krijg het niet uit mijn hoofd.
De informatie die op dit kladje geschreven staat is namelijk info over niemand minder dan onze eigen piraat.... Ewout!

AAAAArgh!!

Het boegbeeld van Ojc Niks, onze rots in de branding, onze heilige maagd ( ? ) Maria. Ewout!
U kent hem waarschijnlijk als de eeuwige ge-bandana-de man ( iemand met een Bandana ) met de grote baard. Een druk cultureel – sociaale – emotioneel werker, of hoe ze het dan ook noemen. Wij kennen hem simpelweg als Ewout, onze redder in nood. Als wij met de programmering iets verkloten ( hoe zelden dat ook gebeurt ) is Ewout er altijd om de dag te redden!
Ik ben er, na intens research, echter achter gekomen dat Ewout een verleden heeft waar de meeste mensen in Horst geen weet van hebben.
Maar als je er over nadenkt kom je zelf waarschijnlijk ook wel tot de conclusie dat niet alles zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Hoe komt hij namelijk aan die mooie volle baard en waar komt die Bandana toch telkens weer vandaan? Dat ga ik U de komende weken haarfijn vertellen.

De vroege jaren

Ewout is namelijk minstens 285 jaar oud. Hij werd op een klein eilandje in Caraïbe geboren onder de naam Blek Biert,de naam die later door de geschiedenis losjes vertaald werd in de naam Zwart Baard.
U leest het goed dames en heren. Onze eigen Ewout groeide op tot de schrik van de zeven zeeen, Black Beard the Pirate.
Toen Ewout tien was kielhaalde hij zijn moeder onder het huis door en sneed de caribische melkboer de keel door. Hij stal het schip op de hoek van de straat en plunderde zich een ei scheef.
Toen hij 12 was had Blek Biert alle een volle baard en daarmee haalde hij al snel een hoop mannen over die zich bij hem aan sloten.
In zijn puberjaren ontwikkelde Blek, of Blekkie zoals hij liefkozend door zijn mannen werd genoemd, de nare gewoonte om zijn slachtoffers met bepaalde lichaamsholte over de trekhaak van zijn schip te trekken. Het moge duidelijk zijn dat deze bepaalde lichaamsholten niet de oren, neus, mond of urinebuis zijn. Het vermogen van zijn schip leed hier echter aanzienelijk onder waardoor zijn boot niet altijd de optimale 10 knopen haalde.

Piraat dus...

Iedereen weet dat piraten cool zijn. Ze drinken, moorden en roepen de hele dag stoere dingen als Aaargh of Grog of een variatie op beide. In die tijd waren piraten echter niet zo cool als ze nu zijn. Net zoals grote zonnebrillen vroeger niet cool waren en nu wel.
Het is nu eenmaal niet zo leuk als je zonnebril je dorp plundert en je familie uit moordt.
Ewout bleef dus niet heel erg lang piraat.
Wat deed Ewout dan wel? Nou dat zul je volgende week lezen, tot dan!

Programma Ojc Niks:
6 dec Uncommon men from Mars( FR ), Second Shot ( USA )
31 dec Nieuwjaarswing 2:30 tot 9:00

gr Nakkie Nellen

Ps: Die piraten in Somalië zijn mietjes. Iedereen kan een olietanker overnemen met geweren. Echte piraten gebruiken zwaarden! Ik zag er op het journaal trouwens geen een tussen zitten met een houten been of een ooglapje. Bah!

Reacties

San schreef op :
Om misverstanden te voorkomen: OJC Niks is in de nieuwjaarsnacht geopend van 02:30 uur tot 09:00 uur!
Tot dan!!
Nakkie schreef op :
Ik weet t, ik heb t nie meer kunnen veranderen
Maja
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Aangepast.
Bamischijf.
I'm on a horse.
Gradje schreef op :
Oow... en wéér complimenten voor je column.

En wat je betreft je PS: dat ben ik echt totaal met je eens... Ze lijken in de verste verte niet op piraten.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Ik had ook nog een PR-bericht over zaterdag gesubmit, die is niet verwerkt?