Column Ojc Niks, Liefdesbrieven

Waarschijnlijk hebt U afgelopen zaterdag wel een liefdesbrief ontvangen. Zo niet? Jammer dan. Vele mensen bij Blok10 of De Lange hebben er echter wel een ontvangen. Een romantische brief gevuld met liefdesbetuigingen en met de belofte voor een sensuele rendez-vous, 28 februari in Ojc Niks .


Hier een aantal reacties van mensen over het ontvangen van de brief. Van onze correspondent Nakkie in Horst centrum.

Bron: Verslaggever Nakkie en Open Jongere Centrum Niks

Horst Centrum - Op de avond van vrijdag op zaterdag 14 februari, beter bekend als Valentijnsdag, werden op verschillende plaatsen in Horst liefdesbrieven verspreid. De mensen die deze brieven hebben mogen ontvangen waren ontroerd en beroerd. Onze verslaggever heeft een aantal mensen mogen spreken die geraakt zijn door de liefdesbetuigingen van de romantische zielen die de brieven verstuurd hebben.

Henk de Vries, 28 jaar, vrachtwagen chauffeur, woonplaats Melderslo:

“Nadat Annie uit mijn leven is vertrokken heb ik geen gevoelens meer gehad voor een andere vrouw” vertelde Henk vrijelijk aan onze correspondent na een aantal biertjes in het dorp. “Toen ik haar onder neef Barrie’s harige rug vond op de achterbank van mijn Scania V8 heb ik alle vrouwen letterlijk de rug toegekeerd. Maar nadat iemand me deze liefdesbrief voor had gelezen ( Henk is namelijk “ afanalbeet”, zoals hij het zelf noemt ) had ik toch weer eens zin om eens flink in wat vlees te knaaien. Ik ben zeker van de partij 28 februari, daar in OOJEECEE Niks”. Henk de Vries werd later gespot terwijl hij met 180 over de Broekhuizerdijk naar huis jaagde met waarschijnlijk genoeg promillage in zijn bloed om een paard om te leggen.

Patricia van der Waal, 18 jaar, student psychologie, woonplaats Horst:

“Ik heb een vriend, maar de meeste emotie die hij ooit getoond heeft was toen zijn witte blouse besmeurd werd door zijn rode wijn. Zijn reactie was: “O, potjandorie. Wat een vervelende gebeurtenis”. “Ik ben dus van plan 28 februari degene die deze brief heeft geschreven de kleren van het lijf te rukken. In zijn brief stond dat ik hem zou herkennen aan zijn armen en zijn hoofd, dus ik zal niet veel problemen hebben hem te vinden.”

Dit waren niet de enige reacties die de brieven los hebben gemaakt. Mensen barstte spontaan in huilen uit of maakten het uit met de vriend of vriendin . Er hing heel Valentijnsdag een euforische sfeer in Horst centrum. Een gevoel dat bijna tastbaar was, een gevoel alsof tientallen mensen tegelijkertijd hun zielsverwant terugvonden.

Wat het mysterie er des te groter op maakt is de vraag waarom deze tientallen mensen allemaal hebben besloten naar de Niks toe te komen om zich te openbaren aan hun geliefden. Is het de romantische locatie, het lekkere bier of de datum, twee weken na Valentijnsdag. Mysterie of wonder, feit blijft dat casanova’s 28 februari samen zullen komen, vanaf 21:30 en ze zullen allemaal gratis binnen komen.

Op de Site van Ojc Niks zijn twee versies van de brieven te lezen die wij te pakken hebben kunnen krijgen. Ook is er meer informatie te vinden over het feest dat liefkozend “LOVE NIGHT” is genoemd.

www.ojcniks.nl

LOVE NIGHT, 28 februari, Gratis, Aanvang 21:30

XXX Nakkie Nellen

Reacties

Gradje schreef op :
Ik heb ook een brief gekregen!!!11
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Proficiat. Dan wacht er ook een geliefde op jou!
Too weird to live, and too rare to die.
Nakkie schreef op :
Ik heb het niet echt meegekregen trouwns, maar waren de brieven een beetje een hit>
Zag al één foto met een liefdesbrief
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
ik wil er ook een! :'(
ik heb de hele zaterdag nog voor de brievenbus gelegen, maar helaas
RickT schreef op :
Hoeveel geliefden heb je trouwens gehuurd? Of mag er eentje de hele zaal afwerken?
Nakkie schreef op :
Tja. Dat is de vraag.

Ik weet het zelf ook niet,
Too weird to live, and too rare to die.