column Ojc Niks, idee voor meej?

Deze week hebben we een knallende activiteit in Ojc Niks. Zaterdag is het namelijk tijd voor Sunn and Bass. Het meest swingende en toffe feest in heel Horst. Iedereen is van harte welkom. Je mag best ergens anders heen gaan zaterdag, maar kijk niet raar op als je de volgende morgen een verkoold hoopje tegenkomt op de plaats waar je huis hoorde te staan. We weten waar jullie wonen…
Meer bedreigingen elders in deze krant in het “ officiële “ bericht geschreven door mijn lieftallige collega.

Nu ander nieuws!

Viva la Revolution

Zoals menig mensen weten heeft de programmering totale macht over alles wat er gebeurt in de Niks . Er is geen commentaar en er is geen kritiek. Dit om alles simpel en overzichtelijk te houden. Als iedereen inspraak zou hebben zou het binnen de kortste keren een warboel zijn. Zo ging een vrijwilliger in 1989 tegen een beslissing van de programmering in. Het grootste stukje wat ze van de reeds genoemde individu terugvonden was één schaamhaartje tussen de vleesmolen van Lam de slachter ( in die tijd was Lam nog zo corrupt als een pinguin op de Noordpool ).
Absolute macht oefende de programmering uit over Ojc Niks. Natuurlijk waren de activiteiten altijd even leuk en feestelijk, maar met kritiek moest je oppassen. Je kon immer zo wakker worden op de bodem van de Molenbeek ( toen het waterpeil nog hoger stond als 50 centimeter ).

Politieke Rompslomp

Maar zoals iedereen ten lijve ondervindt veranderen de tijden. Zo ook bij Ojc Niks.
Na intense internationale druk en een mislukte coup d’état ( je weet wel japans voor staatsgreep, of was het spaans… ) is de Niks eindelijk gezwicht onder druk. “ De Onafhankelijke dictatuur der Ojc Niks” zal voortaan heten “ De democratische staat Ojc Niks met mensen achter de schermen die stiekem aan de touwtjes trekken”.
Bij onze ommezwaai hoort natuurlijk ook een of ander belachelijk stem systeem waarbij jullie mogen kiezen wat er allemaal in Ojc Niks moet komen te staan.
Op www.ojcniks.nl staat altijd wel een of andere poll om jullie zoet te houden.
We hebben echter nog iets toegevoegd aan ons bestuursysteem wat veel interessanter is.

Joef got meel

In deze tijd vinden mensen het leuk om hun meningen op zoveel mogelijk plaatsen te spuien, en dat blijkt! De blogs vliegen je om de oren, waar je ook kijkt op het internet. Waar ik dan natuurlijk ook weer deels schuldig aan ben.
Zo kun je op onze hyves natuurlijk een suggestie of idee achterlaten voor een activiteit. Maar voor degene die geen hyves, myspace of een andere hippe site heeft is er nu….. ( tiko de tromroffel aap mag weer )……

niksidee@hotmail.com

Onze eigen ideeënbus, Jippie! Weet je een vette band, act of heb je gewoon een briljant idee en vind je dat het in Ojc Niks plaats moet vinden, mail ons dan gerust. We zullen elke week de mails bespreken in de Programmering vergadering en we beloven dat we er serieus mee om zullen gaan. Denk nu niet, “mijn idee zal toch wel niet uitgevoerd worden”. Het ergste wat er kan gebeuren is dat we je een aardige mail terugsturen waarin we je uitgebreid uit leggen dat je het IQ hebt van een stoeptegel hebt.
Mail! Dat is een bevel!

Dat was het wel weer. Terug naar school.
Volgende week zal ik eens kijken of iemand heeft durven mailen.
Nee! Ik heb dienst met Sunn and Bass…. Och ja.
Nakkie Nellen

24 Mei: Sunn and Bass
3de editie: Het trotste Dance-event van OJC Niks. beste feest van het jaar. funky house, en zomers techno!

Deur 20.30u-23.45u Deur 23.45u-02.15u
Iresha Knops Kees Meulendijks
Marijke Fleurkens Sijmen Houben

Munten/garderobe 20.30u-23.30u Munten/garderobe 23.30u-02.00u
Niek Jacobs Kevin Bouten
Robbert Hesen Bestuur
Arjan Classens Niek Nellen

Tappen zaal 20.30u-23.30u Tappen zaal 23.30u-02.00u
Jelle Janssen Programmering
Victor Verstraelen Terry Baeten
Roel Jacobs Wilma Lenders


Reacties