Column Ojc Niks

Hier te lezen de ongesencureerde versie van deze week. Volgens De Echo zaten er namelijk stukjes tussen die ze niet zo leuk vonden.
Hier dus ( een beetje ) exclusief!


Op mijn school, de hogere schoeffel school, vindt op dit moment een grote slachting plaats. Niet zoals in Amerika regelmatig gebeurt op de Highschools, wat natuurlijk te wijten valt aan videogames en Marilyn Manson. De Nederlandse regering is namelijk net iets te slim en laat 16 jarigen ( en trouwens de rest van de bevolking ook ) niet met hun schietgrage handjes bij materiaal waarmee je iemand anders kan vermoorden. Vaak klinkt er in Amerika dan een tegenstem op, denk het hill billy accent er voor het gemak maar even zelf bij.
“Je kunt mensen ook met andere dingen doden, mijn wapen is dus voor verdediging”. Nou, ik wens het individu dat met mes en vork een halve Highschool uit wil moorden heel veel succes.
Allemaal deze anti-Amerikaanse propaganda, het is nu eenmaal hip, even aan de kant. De reden dat ik dit voorgaande allemaal vertel is dat er op dit moment de spirituele reïncarnatie van die Jap ( je weet wel, japanner die een school aan flarden schoot ) op onze school rondloopt.
Misschien is het bij jou op school wel hetzelfde liedje, mensen die met de bosjes afvallen. En dan bedoel ik niet het resultaat van een maand lang Sonja Bakkeren, nee ik bedoel stoppen met de opleiding.

Golden Opportoenitie

Nu denk je misschien. Nakkie, wat heeft deze hele lap tekst in godsnaam te betekenen? Dit hoort toch een column voor de Niks te zijn? Als ik schooldrama’s en studieproblemen wil, kijk ik wel naar Oprah. Nou ik zal eens haarfijn mijn theorie uiteen zetten.
Wat gebeurt er met je als je gedwongen van een opleiding af moet? ….
Je bent dan verdrietig en misschien een beetje boos. En je hebt natuurlijk ineens een hele berg vrije tijd over, je hoeft immers niet meer aan school te denken. Wat doe je dan?

Natuurlijk, je zorgen weg drinken!!! En waar kan dat beter dan bij Ojc Niks.
We hebben dan wel geen sterke drank, bier is er echter genoeg. En door het ontbreken van sterke drank kunt U zich ook geen delirium zuipen.
Onze speciale medewerkers zullen U goede hoop inpraten en U ervan verzekeren dat U uw toekomstige opleiding gegarandeerd wel zult halen. Ook hebben we een aantal putjesscheppers en lopende band arbeiders ingehuurd. Zo kunt u mensen met een lagere opleiding dan uw eigen beschimpen. Zo kunt U bij U zelf alsnog een competent gevoel creëren, ook al bent u een mislukkeling zonder opleiding.

Propaganda

Begrijp me niet verkeerd, deze column is niet bedoeld om schoolverlaters aan de drank te krijgen ( ze zaten er waarschijnlijk toch al aan ) en al helemaal niet om ze te bestempelen als incompetente badmutsen.
Dit deel is bedoeld om een beeld te werpen op wat een schoolverlater staan te wachten, mits hij onvrijwillig van school gaat. Ik heb het zelf meegemaakt hoe mijn medescholieren na het stoppen met hun opleiding ver zijn afgezakt.
Een meisje is terecht gekomen in de prostitutie en een andere jongen steelt nu looprekken en verkoopt ze aan de oud ijzer boer. Dat is nog niet het ergste. Een specifieke jongen is echt heel diep gezakt en smokkelt nu crack en coke van Sevenum naar Oirlo met behulp van Speedboats en Melderslose immigranten

Das moraal

Wat is nu het verhaal van dit verhaal. Moderne opleidingen zijn moeilijk dus doe je best, het leven is niet makkelijk je wordt getest. Mierzoet hè, het zou zo uit een Disney film kunnen komen. Ik ben het er zelf ook niet mee eens. Waar is de tijd heen dat je baard kon laten groeien, jezelf voortplanten en wiet roken. Hippies kregen toch zeker ook goed betaald?

Volgende week weer inhoudelijke informatie over Ojc Niks.
Bezig met een opleiding en probeert nee te zeggen tegen crack-smokkel.
Nakkie Nellen

Reacties

Gradje schreef op :
Ik vond het al lang duren.
Maarre... volgens mij heb je professionele hulp nodig... :P

Goeie column overigens ;)
I'm on a horse.
Tumke schreef op :
Wat was er gecensureerd, Nakkie?
rongen schreef op :
kben zelf ook voor dat iedereen een fatsoenlijke studie volgt tot hij/zij op zijn minst 19/20 is...of dat nou op uni/hbo/mbo niveau is maakt niks uit, als je maar bezig bent.
Maar iedereen kiest er zelf voor om school te volgen,..kwestie van je best doen en prioriteiten stellen. Doe je niet je best of stel je je prioriteiten verkeerd dan vlieg je eruit met alle mogelijke scenario's (je geeft goeie praktijkvoorbeelden, denk ook aan de gemeentegrasmachinebestuurder!).

Verder vind ik het beetje een moeilijk te lezen verhaal dat van hak op te tak vliegt zonder een doel:P, maar ik ben wel eens met wat je probeert te zeggen.
RickT schreef op :
Volgensmij neem je het wat te serieus ;)
Nakkie z'n columns zijn altijd erg vermakelijk.
Maar zorg ervoor dat je het een paar minuten later weer vergeten bent want het gaat werkelijk nergens over...