Carnaval ist vorbei

De gehele teringzooi is gelukkig weer voorbij en we hebben het allemaal ( voor zover ik weet ) weer overleefd. 12% hersencapaciteit ligt verspreid over de verschillende kroegen in Horst als bewijs van extreem drinkgedrag en onnozel zattemans gelal. Toch voel ik de drang om de overgebleven 78% ( ? ) aan het werk te zetten en een gedeelte onsterfelijk te maken door middel van digitale inkt voor het nageslacht. Dus voor deze keer maar weer eens een stukje voor Dreksbak: Mijn ervaring Carnaval 2010.

Door NakkieZaterdagavond

Carnaval begon op de bank bij Ojc Niks met Brothersport op de Songa jukebox. Niet veel verandering voor de stoners waarin wij Niks zitters de afgelopen tijd zijn ge-deëvolueerd. Het enige verschil was dat ik een pakje aan had dat belachelijk veel weg had van Alex deLarge uit de Kubrick klassieker “A clockwork Orange” en dat tegenover me twee glamrockers zaten die vies veel weg hadden van je gemiddelde Twisted Sister fan. Gratis bier, aka Happy Hour, en dus een uur later met alleman naar de Buun in een soort van vertwistte tijdsindeling van de avond aangezien je meestal eindigt bij de Buun met het gevoel dat je er al te veel op hebt i.p.v. dat je er begint. Dit gaat wat beloven vanavond.

6 uur later op de bank in een appartement waar ik niet thuis hoor. Ongeveer al een uur lang gepraat over een journalist die luistert naar de naam van Hunter S. Thompson. De afgelopen 5 uur zijn weg, geconsumeerd door alcohol als gevolg van te veel gebruik van alcohol. Er komen wazen terug van Blok10, stukje Liesbeth en veel shotjes die te veel muntjes uit mijn buidel verwijderen. Ik herinner me dat het tof was en een goed begin van Carnaval maar dat ik nu toch echt naar huis moet. Morgen wordt erg.

Optocht Zondag

12:30: Wakker. Voelde mijn benen niet meer. Hoofd voelt 10 keer te groot en ik zou toch zweren dat ik gisteren een deel van mijn kussen verorberd heb in mijn slaap. Na inspectie blijkt kussen intact… Wat heb ik dan in hemelsnaam geconsumeerd?

Kamer gecontroleerd op absentie van spullen die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor lichaam. Zoektocht gestaakt na de realisatie dat de huidige schade aan lichaam door drank en andere middelen niet zo makkelijk vergroot kan worden, welk voorwerp op mijn kamer dan ook. Deze conclusie stelt tegelijkertijd gerust en verontrust.

Na enige moeite gedoucht, gekleed en ge-eet toch de deur uit gekomen.
Onderweg naar optocht loop ik aardappelneus/patattenkop en onnozele makker tegen het lijf. Patattenkop is een badmuts met het gezicht als een patat en het IQ van een stoeptegel, nee grindtegel.
Zegt tegen me ( aangezien ik weet een tok en onderbroek aan heb ) “carnaval of niet, jij ziet er echt niet uit”. Er gaan op dit moment verschillende opties voor een reactie door mijn hoofd , een hoofd dat op dat moment echter nog niet op top snelheid werkt. Hier zijn de keuzes:

1. Het enigszins humoristische “na de carnaval kan dit pak uit, jouw rotkop niet”.

Voordeel, patattenkop is niet al te slim en tegen de tijd dat de reactie door de verschillende kanalen in diens hoofd is gepasseerd is de optocht al weer bij de Merthal en zit ik al weer aan pilsje nr. 3.

Nadeel, huidige staat laat de articulatie van een dergelijke moeilijke zinsbouw niet toe.

2. Het iets minder subtiele “Sterf “ of de variatie “gaat dood, schorriemorrie”.

Voordeel: Zeer makkelijk uit de mond te krijgen, zelfs nu.

Nadeel: Pattetenkop is niet de meest heldere lamp in het koninkrijk Horst maar zelfs hij heeft dit toch wel binnen 5 seconden door. Resulteert dus waarschijnlijk in ruzie. Dat heeft wel weer een voordeel aangezien deze twee ( pattatenkop had een vriendje bij zich ) de motorische vaardigheden hebben van een kind met reuma in groep 2 en ik aan de andere kant een tok, legerkisten en een biljartkeu bij me heb.

Al mijn energie gaat op dit moment vanwege de kater echter naar vitale taken als hartslag, ademen en niet uit mijn oren bloeden dus ik ga voor optie nr. drie.

3. De middenweg oftewel de slappe zak.

Onnozel lachen, zoals Alex deLarge dus, een middelvinger opsteken en hopen dat pattatenkop en onnozel vriendje een meter of dertig verderop door de “Dansmarietjes death stabby stabby rib squad” bruut anaal verkracht worden omdat ze geen carnavals kleren aan hebben.
Niet fucken met dansmarietjes, en je verkleed je godverdomme met Carnaval anders blijf je maar thuis.

Na incident met aardappelneus/patattenkop vervolg ik mijn weg richting huize Jacobs waar vrienden op me staan te wachten. Tegen dit moment begin ik enigszins helder te worden en zie inderdaad dat tok/onderbroek enigszins bekijk trekt. “Keep the status quo man”, zegt die gast van Status Quo.
Aankomst huize Jacobs. Optocht begint en ik vries langzaam aan dood. De complete gestoordheid van het feest begint langzaam door te dringen. Carnaval is leuk…

Overmrgen deel 2: Met de rest van Carnavalszondag, en Carnavals maandag / dinsdag.

Reacties

Roelliej schreef op :
Nakkie, ik had nou echt niet van jou verwacht dat jij zo iemand was die niet snapt dat je geen spatie na 'haakje openen'/ voor 'haakje sluiten' moet doen. Verder wel een tof stuk natuurlijk, ook al snap ik de helft niet vanwege het alcoholresidu dat nog rondzweeft in mijn hersenpan. Ik zal het morgen nog eens lezen en kijken of ik het dan nog steeds vermakelijk vind.
Why are you wearing that stupid man suit?
Roedie schreef op :
Wacht vol spanning op het volgende stukje proza
RoyBouten schreef op :
Lekker stukje. Leest lekker weg op donderdagnacht.