Buutgala bij café de Lange

Het moment is weer bijna aangebroken, de opening van het voor ons Limburgers zo belangrijke carnavalsseizoen. Nog een kleine maand en dan barst het feestgedruis los! Ook alle buutreedners (ofwel: tonpraters) zijn zich weer in alle stilte aan het voorbereiden op het komende seizoen, om natuurlijk met een nieuwe, frisse buut naar buiten te kunnen treden.

Tijdens de aanloop naar de carnavalsdagen zijn er natuurlijk regelmatig buuts te beluisteren tijdens de activiteiten van D’n Dreumel, toch worden er regelmatig signalen opgevangen dat er vraag is naar meer. En waarom dan geen gehele avond organiseren met diverse fantastische buutreedners?

Door samenwerking van Carnavalsvereniging D’n Dreumel en Dreumelresidentie De Lange is een voor Horst, uniek en nieuw initiatief ontstaan, het Buutgala.
Tijdens dit Buutgala zullen een zevental toppers de bühne betreden, welke hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de wereld van het tonpraten. Voor deze avond zullen Wim Joosten, Rob Scheepers, Gilbert Petit, Hub Stassen, Peter Vaassen en Jan Geraedts acte de presente komen geven. De avond zal op gepaste wijze worden gepresenteerd door niemand minder dan Wim Hendrix.


Jan Geraedts
Een topper welke al diverse malen te gast is geweest tijdens diverse Dreumel-activiteiten. Hij is alom bekend door zijn creaties als “De Straotemaeker”,“De Daakdekker” en “De Hulpsinterklaos”. Hij mag zich inmiddels al buuttekampioen van 1996, 2000, 2003 en 2008 noemen. Vorig jaar is hij dus uitgeroepen als beste buutteact van het L.V.K.A. buuttekampioenschap in zijn creatie als “Sjtierevechter”. Een doldwaas verhaal waarin hij de fijne kunst van het stieren-vechten op humoristische wijze uit de rode doek doet.
Met deze routinier in de buutton zullen de lachspieren danig op de proef gesteld worden.

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk opgemerkt dat er maar zes buutreedners staan opgesomd. Onze speciale gast verdient namelijk een extra vermelding. Femke Litjens uit Melderslo mag namelijk deze avond gaan openen. Zij is met haar 11 jaar oud beslist de jongste deelneemster aan dit buutgala! Afgelopen jaar heeft zij tijdens de Limburgse Buutkampioenschappen een verdienstelijke derde plaats weten te veroveren met haar buut ‘Truukers dochter’.

Dit alles zal zondag 8 november vanaf 18:00 uur plaatsvinden in de zaal van De Lange, gelegen aan het Wilhelminaplein te Horst. Er zullen allemaal zitplaatsen zijn deze avond, maar de plaatsen zijn beperkt. Kaarten à €7,50 per stuk zijn te verkrijgen bij café De Lange of via de website www.dreumel-horst.nl.

Reacties

Janneke schreef op :
pffffff.. nog meer carnavalszooi. Afschaffen die onzin!(Y)
RickT schreef op :
waar is Pierre?
Roedie schreef op :
Janneke anders ga ff in amsterdam wonen ofzo joh! ;)
RickT schreef op :
verdienen die buutgasten zo goed? dat je er 7,50 voor moet betalen, volgensmij was het in de merthal altijd nóg duurder
maarja oude mensen betalen het toch wel

ik zie het wel eens op L1 en ik vind dr niks an

ik heb trouwens wel zin in carnaval, ik ben alleen benieuwd hoe het met stage zit, ik ga dr geen dagen voor vrij pakken.. welicht alleen de maandag
Janneke schreef op :
Quote: RoedieJanneke anders ga ff in amsterdam wonen ofzo joh! ;)
Geloof me, als ze die shit daar niet zouden hebben, zou het erg verleidelijk zijn! :P
RickT schreef op :
nou die shit hebben ze daar niet
Britske schreef op :
Hmm, de hele avond buten aanhoren vind ik ook weer niet leuk. Zo'n zittingsavond is nog wel tof, want dan heb je ook nog andere acts tussendoor. Alleen maar buutredners.. nah...