Burgerinitiatief Jongerenparticipatie

Roy Bouten wil een burgerinitiatief gaan beginnen over de jongerenparticipatie in de politiek. Hoewel de jongeren blijkbaar een dikke acht geven voor het jongerenbeleid van de gemeente, is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Daarnaast zijn er in de nieuwe digitale eeuw ook veel meer mogelijkheden voor jongeren om hun laagdrempelig hun mening te ventileren.

Roy's plan is dan ook dat hij samen met de griffie van Horst aan de Maas een voorstel gaat samenstellen. Als dat voorstel vervolgens 100 handtekeningen krijgt, moet dat voorstel verplicht behandeld worden in de gemeenteraad.

En over de inhoud van dat voorstel kun je nu je mening geven op zijn weblog.
Dus plaats even een berichtje en zeg dat Dreksbak hét platform is voor communicatie met jongeren. Misschien krijgen we dan eindelijk weer nieuwe subsidie... ;) :P

Check hier Roy's weblog.

Update: check ook het forum over de Dreksbak Stemwijzer in spé.

Reacties

RoyBouten schreef op :
@Gradje (lang leve twittergewoonten) lekkere subjectieve link :p

Wil nog kort wat toevoegen... Voorstel wordt 100% door jongeren / jullie gevromd. Mijn mening komt er niet in terug. Heb als raadslid andere manieren om zaken op de agenda te zetten, sta in deze dus geheel tot jullie beschikking (tot op bepaalde hoogte) :)
RickT schreef op :
Roy kan toch goed zijn eigen plekje krijgen op Dreksbak?
Net zoals de SP en PVV in de Spits (of Metro). Om de 2 weken een klein stukje online knallen met een stelling en daar kunnen jongeren dan via Dreksbak op reageren. Hetzelfde geld voor andere politici al moet het geen politiek discussiepunt worden.
Complimenten voor Roy en Leon trouwens, ze weten Dreksbak op de juiste manier te gebruiken.
RoyBouten schreef op :
Ow, en nog effe een aanvulling. Reacties die hier staan zet ik ook effe op mn blog.... :)
Bob schreef op :
Mag ik hierop inhaken dat gisteren op de website van Essentie (www.kiesessentie.nl) een column is geplaatst door de lijsttrekker Freek Selen waarin ook opgeroepen wordt om jongeren te betrekken bij het opstellen van jeugdbeleid. Als nieuwe politieke partij willen wij ons hier ook duidelijk voor inzetten.
Dit initiatief sluit hier naar mijn idee prima op aan!
RickT schreef op :
wat nog leuker is:
iedere politieke partij wijst een afgevaardigde aan die gaat reageren op een stelling bedacht door de Horster jeugd.
je krijgt dan een politieke discussie die live te volgen is op Dreksbak.
alleen moet je dan wel zorgen dat het overzichtelijk blijft en dat het geen lappen tekst worden die niemand gaat lezen, nee kort en krachtig. en vaktermen als 'it takes two to tango' achterwegen laten ;)

zo krijgen politieke partijen de kans om zich te presenteren aan de Horster jeugd, jongeren raken meer betrokken bij de politiek en jongeren kunnen eigen probleemstellingen aandragen. win win win win win situatie.
RickT schreef op :
Quote: BobMag ik hierop inhaken dat gisteren op de website van Essentie (www.kiesessentie.nl) een column is geplaatst door de lijsttrekker Freek Selen waarin ook opgeroepen wordt om jongeren te betrekken bij het opstellen van jeugdbeleid. Als nieuwe politieke partij willen wij ons hier ook duidelijk voor inzetten.
Dit initiatief sluit hier naar mijn idee prima op aan!
Een goed jeugd- en jongerenbeleid begint bij de deelname van de jeugd aan het opstellen van het beleid. Hiervoor moet je dus naar de jongeren toe, in de keet, soos of bij de vereniging. Vaak komen heel praktische zaken naar voren, het bouwen van voldoende starters- en huurwoningen bijvoorbeeld, een skatebaan of het keetbeleid. Dus geen heksenjacht op keten, maar iedereen wijzen op zijn verantwoordelijkheid en zorgen voor veiligheid en goede voorlichting.

Jullie snappen 't.
Gradje schreef op :
RickT: we hebben het toevallig ook al intern over zoiets gehad, maar we konden er nog niet echt vorm aan geven. Maar jouw reactie brengt me ineens op ideeën! Thanx!
Ik ga zometeen even een forumtopic starten, en dan gaan we een pseudo-kieswijzer starten :)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
he, geen probleem, wij hebben geen adviesbureaus nodig om zoiets te bedenken he...
Maarten schreef op :
Ik vind dat idee van Rick ook goed maar idd het is wel van belang dat het geen teksten worden die een heel boek vormen. Ik ben benieuwd naar je topic, grad !
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
RoyBouten schreef op :
Wordt het toch nog politiek...

Quote: BobEen goed jeugd- en jongerenbeleid begint bij de deelname van de jeugd aan het opstellen van het beleid. Hiervoor moet je dus naar de jongeren toe, in de keet, soos of bij de vereniging.
Hebben we gedaan. Lottum, Meterik en recentelijk Niks. Daarnaast Café Parlement georganiseerd waar we ketenjeugd uit hebben genodigd.

Quote: BobVaak komen heel praktische zaken naar voren, het bouwen van voldoende starters- en huurwoningen bijvoorbeeld
BIEB projecten, PvdA initiatief en in ons verkiezingsprogramma

Quote: Bob, een skatebaan of het keetbeleid.
We hebben het ketenkeurmerk voorgesteld en in het verkiezingsprogramma staan.

Jullie tekst kun je het gewoon niet mee oneens zijn, maar het is zo algemeen. Waarom sluiten jullie je niet gewoon bij ons aan :) :p ?
RoyBouten schreef op :
Ik zie positieve reacties waar we iets mee kunnen. De concrete zaken neem ik zeker mee op mijn weblog. Doe het wel in verzamelreacties, anders krijg ik ruzie met mn baas :)
RoyBouten schreef op :
Trouwens goede reactie van Maarten op mn weblog. Dreksbak als spilfunctie.
Nakkie schreef op :
Zo ik ben bijgelezen.

Om even in te haken:

- Goed initiatief. Jongeren moeten inderdaad mee kunnen denken over hun leefomgeving, vaak is de drempel van peukjes roken en vieze praatjes verkopen naar sigaren roken en politieke praatjes verkopen te hoog.

Zoals Mark Rutten al zei: "Ai deer joe to bilt bridges".

Als concreet iets, ik wil dus verdulleme ( en met mij meer mensen ) dat er een keer een skatebaan komt. Dat deck van mij ligt te rotten in het schuurtje.
Als allemaal die azijnzeikers met hun reflecterende schommels en overlast van een skatebaan die langs de A74 ligt eens hun snaveltje kunnen houden en iets over kunnen hebben voor de ander.

Vak term: 'it takes two to tango' en als je niet wilt Tangooen dat kenker je maar op.
Too weird to live, and too rare to die.
RoyBouten schreef op :
@Nakkie, ook al is het niet echt politiek verantwoord. Je mening bevalt me wel :)