Braderie OJC Cartouche met live: Armand!

Aanstaande zondag 1 juni is er weer braderie in America.
Zoals ieder jaar is er vanalles te doen en heeft OJC Cartouche weer iets op de planken staan.
Dit jaar niemand minder dan ARMAND!

Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel 'de Nederlandse Bob Dylan' genoemd wordt. Met zijn single "Ben ik te min" heeft hij 14 weken in de Top 40 gestaan.

In de zomer van 1967 brak Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single werd door het establishment als controversieel gezien. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als een Nederlandse protestzanger. In datzelfde jaar kwam "Blommenkinders" in de Nederlandse Top 40, met als hoogste positie nummer 19. Omdat Armand een groot voorstander is van legalisering van softdrugs en Philips weigerde dergelijk teksten op plaat uit te brengen, stapte hij over naar Telstar van Johnny Hoes.

In 1973 kwam de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de hitparade. Een hit werd het echter niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd op de hippie-ideologie.

In 1981 betuigde Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een raket in mijn tuin dan een Rus in mijn keuken". Dit nummer werd in die tijd vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste succesvolle lied in de media.

In 1990 brak Armand met grote platenmaatschappijen om zo meer artistieke vrijheid te hebben. In 1994 verscheen het album "One of eur kind", dat alleen te koop was bij zijn optredens.

Op 14 december 2011 nam Armand als eerste Nederlandse hippieartiest deel aan het televisieprogramma Ali B op volle toeren. Hij vertolkte in deze aflevering zijn eigen versie van "Straattaal", een nummer van rapster Nina, die op haar beurt samen met Ali B een rapversie maakte van Armands hit "Ben ik te min".

Open 13:00
Entree Gratis

Reacties