Birdman presenteert eerste namen

Partypiepel Rejoice aka Feestvierders verheugt U. Met euforische overgave presenteren wij U, collega dansjesmuziek waardeerders, Het ( met hoofdletter H ) nieuwe dansfeest van Nederland. Het overheelijke Birdman festival!
Nu hoor ik jullie al denken: “Allee manneke, U kunt wel gaan gooien met superlatieven, krachttermen en hoofdletter gebruik om superioriteit af te dwingen, maar wat houdt dat Birdman festival van jou dan wel niet in ? “.


“Nou, laat ik jullie dat eens even piekfijn uit gaan leggen”, is mijn nuchtere reactie. Dus laten we er voor het gemak maar even het officiële persbericht bij halen:
“ Naast Alcatrazz Festival ( Hardstyle weekend op donderdag, zie elders op deze site voor meer info ) zal dit jaar voor het eerst op 4 juni het Birdman Festival haar vuurdoop kennen. Een festival, gericht op een diversiteit aan elektronische muziekstromingen, maar waar ook met name aandacht is voor de volle breedte van direct gerelateerde muziekstromingen, theater, kunst en vormgeving.” – aldus de PR man van Birdman.
Vieze PR praatjes om jullie lekker te maken, dat is het. Maar wel de ongebreidelde waarheid.

Birdman Festival gaat U het beste bieden van Dance/Techno/Electro/Drum ’n Bass en alle andere muziek die uw wasmachine ook zou kunnen produceren als er een Korg en een Pioneer op aangesloten zou kunnen worden. Maar er is plaats voor veel meer dan alleen plaatjes draaien op Birdman. Zo zullen zelfs hele gezelschappen, die in de volksmond bekend staan als “bandjes” of “orkestjes”, het podium bestijgen. Deze artiesten en bands hebben allemaal een connectie met elektronische muziek, weest niet bang dat Kane of zo aflsuit. Dat zou heel erg zijn, jongens en meisjes. Maar de ambities houden niet op bij de heerlijke bliepjes en blapjes die over het prachtige landschap van de Kasteelse Bossen te Horst zullen stromen. De organisatie heeft beloofd het hele terrein een opmaak en aankleding te geven waar iedereen zich mee kan identificeren, want dat is belangrijk voor de jeugd van tegenwoordig, identificatie. De uitermate vaardige dame en heer die U vorig jaar het Freak U Neak village gaven mogen dit jaar het hele terrein onder handen nemen, en dat belooft wat. Dus we hebben dansmuziek, een prachtige versierde locatie, meerdere stages en dan is er ook nog plaats voor theater en cabaret. De koek kan maar niet op!
Afijn, genoeg gezaagd over de diversiteit en andere oninteressante, doch leerzame, PR praatjes.
U bent aan het wachten op namen, keiharde officiële namen. Ik ga de individuele artiesten niet toelichten, dat kunnen jullie zelf veel en veel beter, en Google nog veel beter.
Dus, zonder uitstel hier zijn ze dan, de profeten, de messias in meervoud, de dj’s en de bliepjesbengels. De eerste namen en area’s van birdman festival:

Tunnel - hosted by Tango and Cash
Ook al zijn Alcatrazz en Birdman afzonderlijke festivals geworden, in de tunnel moet toch wat te raven zijn. De schooljongetjes die op schooldagen vieze woordjes roepen in deze tunnel, met een extra klinker voor het woord geplakt, in de hoop dat de muren het vieze woord terug ketsen, moeten een paar daagjes wachten want tijdens Birdman is het tijd voor vieze, vieze, vieze Rave. Moeders, laat uw schoolkindjes maar “skut” of “kpenis” roepen in een wensput. Of werkt dat zo niet?
Tips: Lekker raven, want in de tunnel merkt U toch niet of het dag of nacht is!
• Dano
• Tango & Cash
• DJ Rob & Mc Joe

Bla Bla All Stars - Hosted by Blabla rec.
Heel Noord-Limburg zit al jaren bij Flaat aka Willem aka Mulder op de schoot. Zuigend aan de moedermelk van Techno heeft hij meerdere jongens in de regio opgevoed tot verantwoordelijke techno consumenten. Nu is Mulder dit jaar met al zijn kameraden van het gerenommeerde BlaBla records ( Daniel Sanchez, AMSTERDAM ) neergedaald op Birdman festival. Na afloop van het festival zullen veel mensen U vertellen dat ze de hele dag niet weg zijn gegaan bij BlaBla All stars, wat zonde is, maar ook zeer begrijpelijk.
Tips: Legernetten zijn zo 2009 + Je kunt techno niet spellen zonde “net”.
• Bas Amro
• Idriss D
• Olene Kadar
• Ronan Portela
• Mulder
• El Mundi & Satori
• Daniel Sanchez

Rozentuin - cross over
Weg is de tent achter de kasteelruine. Ervoor in de plaats is een spiksplinternieuwe mooie stage op de beruchte rozentuin. De cross-over stage is de vooruitstrevende jongen in de familie van Birdman stages met Drum ’n Bass ( NETSKY! ), beetje Dubstep met Nederlandse hiphop saus en mooie mix van andere elementen. Danst uw enkels naar de gort, uw armen uit de kom kijkt onderwijl uit over de mooie zwemvijver terwijl de zon onder gaat.
Tips: NETSKY! + Dubstep is nog steeds hip.
• Henzel & Disco Nove (VaGe gASTEN)
• Boef & De gelogeerde aap
• Netsky
• Black Sun Empire

Theater
Als laatste hebben we de vreemde eend in de bijt. Maar dat is juist cool.
Theater, wat gaat dat bieden op een dansfestival? Afwisseling jongens en meisjes, de spijs des levens. In samenwerking met Witgoed & van Bontewas wordt een enerverende theatershow neergezet als zalf voor de vermoeide benen. Ik weet net zo min als jullie. Spannend…
Tips: Denk er even aan dat je niet nog aan het dansen bent tijdens de theater show. Of juist wel?
• Gili

Dan nog even de praktische info:
De voorverkoop via internet begint op 23 maart. Tickets kosten 30,- exclusief fee in de voorverkoop. Combi tickets met Alcatrazz slechts 37,50 exclusief fee.

De jongeren mogen eindelijk uit de stoffige Après-ski tent want Birdman is toegankelijk voor 16+. Tijd voor een degelijke opvoeding. Die Black-Eyed-Pis moet ooit het systeem uitgespoeld worden.

Voor de internet 2.0 generatie: Volg Birdman festival via twitter: @birdmanfest. Meer informatie en de reguliere voorverkoopadressen worden vanaf 1 april gepubliceerd op www.birdmanfestival.nl
Dus mensen: Stof uw zonnebril af, trek uw stappers aan, stoom je Daft Punk shirt, draai je Aphex Twin platen grijs, doe die gel in je haar en zet als de gloeiende technoblaren 4 juni in je agenda. Als computermuziek geen ziel heeft, hoef ik niet naar de hemel. De jeugd neemt de macht, maar eerst naar Birdman. Pssst….Er volgt meer!!

Reacties

Goulash schreef op :
Een DNB area!! Eindelijk dan :D
Jules schreef op :
BlaBla stage dat moet wel ruig worden... en Henzel & Disco Nova en Boef en de aap.... netjes!
Lennart schreef op :
zooo vet hoor!

erg benieuwd nog naar de rest en met name de electronamen
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
mickeyc schreef op :
boef en aap, heel vet!
Lennart schreef op :
tilburg jonguh
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Roelliej schreef op :
Dit is toch wel ongekend hip. Morgen even een kaartje bestellen.
Why are you wearing that stupid man suit?
Roedie schreef op :
Kon wel geschreven zijn door nakkie
RickT schreef op :
Goed artikel trouwens o grote onbekende taalkunstenaar
Lennart schreef op :
achja hij schrijft zoals hij is he :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
Waarom heb ik dit niet mogen schrijven... Treur...
Too weird to live, and too rare to die.
Sn00f schreef op :
NETSKY!!! :D Ah wordt vet...