Birdman Festival Afgelast

Na zwaar beraad heeft organisatiebureau LinQ Events vandaag alle relaties en leveranciers van het Birdman Village Festival 2012 rechtstreeks geïnformeerd over het besluit om het festival dit jaar niet door te laten gaan.

De maandenlange voorbereiding heeft niet geleid tot voldoende kaartverkoop. Voor het evenement met acts als de Heideroosjes, Quintino en Def P & The Beatbusters werden tot nu toe slechts 1/4 deel van de beschikbare kaarten verkocht. De organisatie heeft aan de hand van deze aantallen een prognose gemaakt en uiteindelijk moeten besluiten het evenement te cancellen. “Het risico is te groot. Het zou wellicht een verlies op kunnen leveren dat LinQ Events niet kan opvangen. Bovendien willen ook niet dat leveranciers uiteindelijk de dupe worden omdat er rekeningen niet betaald kunnen worden”, aldus van Rengs die de afgelopen dagen alle mogelijke opties om Birdman Village 2012 toch door te laten gaan heeft bekeken, maar uiteindelijk nog maar overbleef met één scenario: de stekker er uit.


“We hebben geen idee hoe het komt dat het publiek het laat afweten’’ stelt van Rengs. Wij waren er helemaal klaar voor. Het concept Birdman Village waarin gekozen is voor de combinatie dance en livemuziek is erg goed en reacties van potentiële zoekers zijn zeer positief. Er is veel PR gemaakt en de line-up liegt er niet om. We hebben zelfs het allerlaatste Heideroosjes regioconcert. Maar desondanks blijft de kaartverkoop dramatisch achter.

De organisatie van Birdman Village 2012 en LinQ Events wil iedereen, en met name ook de vele vrijwilligers, ontzettend bedanken voor hun enorme inzet in de voorbereidingen. Met pijn in ons hart is dit besluit genomen, maar het risico van een fiasco kunnen wij niet dragen.
Alle aangekochte tickets zullen worden terugbetaald. Bezoekers worden hierover via de website www.birdmanfestival.nl nader geïnformeerd.

Reacties

jorisg schreef op :
Balen als een stekker hiero
Lachen naar het vogeltje! *Flits**Klik*
Sjors schreef op :
Quote: jorisgBalen als een stekker hiero
Zelfde hier!
Sn00f schreef op :
Idd zuur :(
RoyBouten schreef op :
Mooi klote. Vooral ook voor mensen die er veel tijd in hebben zitten!
jannis schreef op :
Quote: RoyBoutenMooi klote. Vooral ook voor mensen die er veel tijd in hebben zitten!
En geld...
Roedie schreef op :
you win some you loose some... no guts no glory... etc.
Maik schreef op :
Vervelend ja
Maik schreef op :
Nobody Beats the Drum start vanavond om 23.45, zorg dus dat je op tijd binnen bent!