Alternatieve Column

Tsja, aangezien Nakkie deze week nog geen column geschreven heeft, zal ik deze keer maar een poging doen.

Aangezien ik uiteraard zijn onderwerp, de Niks, niet af zou willen pakken, wilde ik het eigenlijk gaan hebben; namelijk over De Vlies.
Erg genoeg gaat De Vlies namelijk sluiten, en op hele rare manier doet dat wel een beetje pijn. De Vlies!


Ik weet nog goed dat ik een klein Gradje was (ja, ben nu bijna twee meter, dus dat is láááng geleden) en nog op de Weisterbeekschool zat (Sorry, alle Doolgaarders). Ieder jaar gingen wij op de vrijdag voor de Carnaval naar de Vlies om carnaval te vieren. En toen was dat zóó mega stoer, dan had je echt het gevoel naar een echte discotheek te gaan.
Die laatste jaren op de basisschool ga je ook naar de Joho, maar het échte uitgaan begint pas als je naar De Vlies mag, hoe stoer!
Uiteraard groei je daar ook weer uit, want dan komen er nog alleen maar 'kleintjes', en ben je oud genoeg om naar de Shuffle te gaan (ook zo'n onverklaarbare hype).

Maar tegenwoordig is iedereen aan de kiëten. Iedere zichzelf respecterende groep vrienden heeft een kiët waar ze flink indrinken. Volgens mij is het idee erachter dat je meteen goede zin hebt als je naar het café, en flink wat geld bespaard. Dat laatste kan ik me wel iets bij voorstellen, moet zeggen dat ik ook wel het gevoel heb dat een avondje uitgaan tegenwoordig aanzienlijk duurder is dan 'vroeger'.

Maar die gezelligheid: vroeger ging je júist naar De Joho/Vlies/Shuffle om gezien te worden. En mensen die je door de weeks niet sprak weer te spreken en gek mee te doen!? Maar ja, de jeugd van tegenwoordig denkt daar blijkbaar anders over.

Oow.. om Nakkie's eer hoog te houden wil ik er nog wel een complottheorie tegenaan gooien: ik denk dat De Vlies gaat sluiten door de Lumar. De Lumar had namelijk nog wat kiëte over, en ze hebben alles geprobeerd om die weg te krijgen, en uiteindelijk zijn ze bij de kleine kinderen gekomen.
Samen met Heineken (waarvan iedereen weet dat die corrupt zijn, does the name 'Freddy Heineken' ring a bell?) zijn ze op weg naar wereldheerschappij. Zelfs nog meer: ze gaan het hele universum roeleren. Getuige ook de reclame van die bar op Mars. Die bar is trouwens ook leeg. Weet je waarom? Omdat er achter de camera een kiët van de Lumar staat waar alle jeugdige Marsmannetjes (mini-marsjes) zitten in te drinken.

Rest mij alleen nog de groetjes te doen aan De Vlies, met daarbij een extra schouderklopje voor de vrijwilligers van toen en nu.
Bedankt, en ik hoop van ganse harte dat jullie toch nog een keer terugkomen!

Reacties

RickT schreef op :
chique chique
in de echo stond ook een mooi stuk op de voorpagina over de Vlies
Leo schreef op :
Ja, triest om na 42 jaar de Vlies op slot te maken. Waar hangt de jeugd uit! Ja in de kiët waar alles mag en er geen toezicht is.
De Vlies heeft ups maar ook vele downs beleefd in al die jaren. En toch kwamen we er weer boven op. Maar de kunstjes om de jeugd te vermaken zijn op. Jaren geleden had je 2 keer kermis en 1 keer carnaval in een jaar, daar keer je naar uit. Nu is het elk weekend overal feest, je verzuipt in de feesten en activiteiten. Hopelijk komen er weer betere tijden aan!