Alcatrazz terugblik...

Beter laat dan nooit zeg ik maar altijd, en zo was het ook met de 3de ( en tevens mijn eerste ) editie van Alcatrazz. Die ouwe wijsheid geldt trouwens ook voor deze recensie aangezien het weer bijna een goede week geleden is.

Met een nog lame kop van de avond ervoor, lees Rowwen Heze en Gala, lopen Grad en ik het terrein op. Één persbriefing, twee biertjes en 3 uurtjes later zit de sfeer er al goed in op het terrein. De tunnel ( aka Corridor ) zit goed vol, mede dankzij het redelijk slechte weer, en bij de twee kleine podia is het ondanks de geringe drukte ook erg gezellig. Rond dat moment begon de vraag al bij me door te dringen. Waarom ben ik hier in godsnaam nooit eerder geweest?


Ik zou hier namelijk vorig jaar al geweest moeten zijn, dacht ik, ik heb het namelijk ontzettend goed naar mijn zin. De dj's konden me eigenlijk nog niet eens zo veel verrekken, vooral de sfeer was heel tof. Met name in de tunnel en bij de break-out was het gezellig. Vooral tijdens de set van Joost van Bellen ging het dak er vooraan een beetje van af in de tunnel of terror zoals meneer van Bellen hem na zijn set "liefkozend" noemde.

Tijdens het filmen voor Dreksbak.tv hebben Rick en ik zo ie zo elk podium op het festival een tijdje bezocht en aldus de sfeer goed kunnen proeven.
De Mainstage was natuurlijk leuk maar een stuk massaler dan de andere kleine podia. Er stonden tot mijn verbazing echter wel Dj's die niet alleen gigantische kutplaten kunnen draaien. Ook waren de dansmeisjes geen schande om naar te kijken. En een dikke pluim aan de crew voor de fantastische look en feel van het podium. Wat zag dat ding er strak uit toen het donker begon te worden.
De Break-out was er vooral voor de Minimal Techno liefhebber en dus niet zo druk. Wel heel erg gezellig. Vooral het einde met het legendarische feestje onder het legernet was een moment om mee te nemen. Legernet feestje, HO!
De Escaped, oftewel het podium van Dj Ron vd Beuken, stond op een mooie plaats langs het water en behoorde ook tot twee van de kleinste podia. Ook hier hing een leuke sfeer door het bladerdak boven je knar en de klets water op de achtergrond. Het podium was een smakeloze Jagermeister truck die zijn werk goed deed, namelijk ondergrond verschaffen voor Dj's.
The Dungeon, oftewel de Hardcore en Hardstyle tempel van de avond, was eigenlijk een festival an sich. Als je daar binnenloopt merk je meteen dat er een helemaal andere sfeer hangt. Niet agresief eigenlijk, al had ik dat wel verwacht. Eigenlijk alleen opgefokt, maar dat is bij een Hardcore/Punk bandje ook, en dat hoort erbij. Ik heb me er in ieder geval goed vermaakt. Kei hard stampen vooraan met een zwart meisje dat helemaal loos ging en een gast die de dag ervoor nog bij Rowwen Heze was te zien aan zijn Nakse Vleistempel ( buik dus ).
En als laatste natuurlijk mijn favoriet, The Corridor. De tunnel was die avond thuis aan vooral Electro en Rave. Het geniale bleef echter dat je in die tunnel stond, de fokking tunnel naar de kasteelse bossen. Daar fiets je normaal doorheen met je opblaasbootje en je strandstoel en nu sta je je er vol te laaien met bier en nicotine terwijl je danst op coole plaatjes. Toppie. Verder was de tunnel ook rijkelijk voorzien van lampen en een hele toffe Vj set ( google maar wat Vj is als je het niet weet ).

Verder hebben wij ons helemaal kapot gelachen met Luuk en Murat die samen een verhaal aan onze camera openbaarden dat zijn weerga niet kent. Ook de verschillende mensen die wij interviewden hadden iets zinnigs te melden. Of niet, maar dat is dan ook weer leuk.

Al met al was Alcatrazz top. En dan heb ik het nog niet eens over de Dj's, het bier, de meisjes, de prachtige aankleding, Murat en Luuk, of alle drugs die collectief ( niet ? ) door de neus zijn gesnaaid. Ik heb het dan puur en alleen over de sfeer en mijn algemene impressie. En als dat goed is, dan is bijna alles goed. Als een feestje namelijk bij mij het zo inmens geliefde festival gevoel naar boven kan brengen kan het bijna niets fout meer doen.

Volgend jaar weer?
Jazeker. Wij wel.

O ja, we waren er Gratis. Dat helpt ook een hoop mee.

Mvg,
Nakkie

Ps: We willen graag stichting Alcatrazz bedanken voor de Perskaarten en de dames op het Vipdeck voor de heerlijke hapjes.

Reacties

Strid schreef op :
Leuk om te lezen Nakkie! :D
Natuurlijk ga ik volgend jaar ook weer!
Maar nu eerst nog genieten van jullie DB.TV van Alcatrazz, ben erg benieuwd jongens! :P
Nakkie schreef op :
Als Rickt er eens mee gaat beginnen, Of niet rickt:P
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
duuurt te lang ja :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
regel maar n bandje ;)
nouja hij komt er toch niet voor volgende week op te staan
Britske schreef op :
Na dit uber positieve bericht baal ik er alleen maar meer van dat ik er niet ben geweest. Volgend jaar misschien toch wel doen, het eerste jaar was ook tof.
Nakkie schreef op :
Ik ben ook heel positief.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
duurt lang!
Gradje schreef op :
Wat duurt lang?
Het volgende Dreksbak-filmpje?
I'm on a horse.
RickT schreef op :
jep ;)