26e editie Zomaarpop festival weer een groots succes!

Afgelopen weekend vond de 26e editie van het Zomaarpop festival plaats, georganiseerd door jongerensoos OJC Watjang uit Oirlo. Verspreid over het weekend speelden in totaal 16 acts op twee verschillende podia.

De zaterdagavond werd geopend door de Amsterdamse band 'Who Jumped In Limousines', deze indie-rock formatie legde de lat al meteen erg hoog. Na deze opener volgde er een strakke rock-show van Colossa. Een van de hoogtepunten van de zaterdag was Boef en de Gelogeerde Aap. Deze uit Tilburg afkomstige formatie brak de tent helemaal af met hun stampende dubstep en hiphop beats. Dit nieuwe opkomende genre muziek sloeg dan ook zeer goed aan in Oirlo.
Naast het feit dat het in de grote zaal een groot feest was, toverde de dames van het Limburgse ‘The Bitches Collective’ ook de soostage tot een grote dansende massa jongeren. Tot in de late uurtjes gingen vele voetjes van de vloer.

De tweede festival dag wisten wederom vele bezoekers de weg te vinden naar het festivalterrein in Oirlo. Na de humoristische filmpjes van Upload cinema zorgde o.a. bands als Coppersky, Audio Adam en een Chef’Special voor zeer aansprekende Nederlandse opkomende pop/rock muziek. Laatstgenoemde wist de zaal in zijn geheel mee te laten ‘viben’ en liet vele bezoekers positief verrassen door hun erg strakke set. Daarnaast verliet zanger Joshua Nolet tijdens het optreden het podium om zelf al zittend tussen het publiek zijn nummers ten gehore te brengen. Dit zorgde voor extra veel sfeer in de zaal en maakte het feest compleet.

Ook het dj-duo Henzel & Disco Nova liet de bezoekers van Zomaarpop achter met een zeer knallende set. Dit zeer talentvolle, uit Amsterdam afkomstige dj-duo, sloot hun 5 daagse tour af in Oirlo en liet zien waarom men eerder afgelopen week stond op een uitverkocht Amsterdam Dance Event!

Naast de vele bands en dj’s op de main stage maakte de officiële afsluiter ’Feestdjruud’ alle verwachtingen waar en wist hij de bezoekers mee te nemen naar een absoluut kookpunt! Met opzwepende muziek en zijn afsluitende hit ‘gasopdielollie’, zorgde hij voor een onvergetelijk einde van Zomaarpop festival 2011.

De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op de 26e editie van Zomaarpop. In totaal kwamen meer dan 1200 bezoekers naar het tweedaags popfestival in Oirlo. Dit jaar had de organisatie extra aandacht geschonken aan de aankleding van het festival. In samenwerking met vele vrijwilligers, sponsoren en begunstigers was ook dit jaar weer een groot succes. Er hebben zich geen calamiteiten of problemen voorgedaan. Volgend jaar zal de 27e editie plaats vinden op zaterdag 13 en zondag 14 oktober.

Ook de komende maanden staan er weer spectaculaire activiteiten op de agenda van jongerensoos OJC Watjang?!? Op zaterdag 12 november komen de heren en dames van ‘Disco Bingo’ op bezoek. onder meer bekend van Mysteryland en Free Your Mind. Daarnaast zal op zaterdag 3 december voor de tweede maal het house/electro festival Bounce In The Basement worden georganiseerd, dit jaar met o.a. Dem Slackers die afgelopen jaar nog op het Lowlands festival. Meer informatie is te vinden op www.watjang.nl

Reacties