25ste editie Zomaarpop festival

Nog een kleine maand en dan is het eindelijk zover: Zomaarpop 2010!
Dit jaar een hele bijzondere editie, want Zomaarpop wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd! Dit jubileum moet dan ook groots gevierd worden. Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober zullen 15 vette acts de podia van Zomaarpop betreden: doorbrekende bands, vette dj’s, gevestigde grote namen in het Nederlandse muziekland, maar ook acts die in de rijke historie van het festival ooit de tent op z’n kop hebben gezet. Zo speelt de meest succesvolle band van ons land van dit moment op het 2-daags festival: Go Back To The Zoo, met hits als ‘Hey DJ’, ‘Electric’, ‘Beam me up’ en ‘I’m the night’ van hun debuut album ‘Benny Blisto’ groeide de rock/indie band uit tot een van Nederlands beste. Zo stonden ze op alle grote festivals (waaronder Lowlands, waar ze de hele tent op z’n kop zetten), worden ze grijsgedraaid op radiostations als 3fm en laatst werd bekend dat ze de huisband zijn van het bekende tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ voor dit seizoen.
Naast deze hoofdact treed er nog een erg succesvolle band aan op deze jubileum editie.


Daily Bread gaat dit jaar een vette set neerzetten op de eerste festivaldag. Het afgelopen jaar zijn ze uitgegroeid tot Nederlands meest talentvolle band. Het trio is een garagebandje dat dansbaar en sexy wil zijn; het jongere zusje van zZz met een flinke scheut electro. En met een rammelend orgel, drillende drums en de pompende basloopjes die zangeres Kimberley ondersteunen lukt dat erg goed!. Afgelopen jaar verscheen hun debuutalbum ‘Well you're not invited’ bij Excelsior: dit werd en ís een heel groot succes. Zo werden ze vaak gedraaid bij 3fm en stonden ze dit jaar op Noorderslag en Lowlands. Dit wordt dansen geblazen!

Dansen en totaal gek doen op Zomaarpop kan dit jaar ook met Nobody Beats The Drum. Deze mannen stonden een aantal jaar geleden op Zomaarpop en braken daar officieus door dankzij een spetterende en knetterende harde show waarbij iedereen helemaal los ging. Dit jaar mogen ze de Main Stage van Zomaarpop afsluiten op bijzondere wijze. Nobody Beats The Drum maakt elektronische pop en dance op een manier die niemand hen nadoet, invloeden van hiphop en breakbeats vermengen zich met elektronisch geweld en een kannonade van beelden.

Meer vette acts waar de voetjes van de vloer gaan zijn dit jaar: This Is Total War, DJ Sjoza, DJ Sjuut en natuurlijk niet te vergeten het bijzondere ‘reünie- optreden’ van de Landidandidododildodixosoundparade. Het harde electro-duo This Is Total War zal nog één keer kei hard te keer gaan op de Main Stage van Zomaarpop voordat ze het voor gezien houden. DJ Sjuut is de pauze-dj van Zomaarpop en zal de voetjes van de vloer brengen als er geen band op het hoofdpodium speelt. DJ Sjoza zorgt voor lekkere house/dance deuntjes in de soos op de zondagmiddag.

Het optreden van de landidandidododildodixosoundparade ofwel Landidandi is een hele bijzondere: Op Zomaarpop zetten ze zo'n 10 jaar geleden de hele avond Watjang op z'n kop met heerlijke discoplaatjes, leuke spelletjes en schele 'wazel' tussendoor! Het was het begin van een periode waarbij de drie muziekfanaten door Nederland trokken en vele tenten, kroegen, zaaltjes en zelfs een strandpaviljoen voorzagen van vrolijke klanken en bizarre feestjes. Ook in Watjang keerden ze enkele keren terug, maar enkele jaren geleden ging de stekker eruit. Bloed kruipt echter waar het niet kruipen kan en de draad is mondjesmaat weer opgepakt. Na onder andere Free Your Mind en Solar keert de discokaravaan terug naar zijn wortels en belooft een feestje te bouwen in de kelder!

Harde punk/rock is er dit jaar door de mannen van de Paceshifters, die 1 dag voor het optreden op Zomaarpop hun debuut plaat uitbrengen en daarna doorgaan naar grote popzalen zoals Paradiso. Let op: Hier gaan we nog veel van horen!

The Dirty Denims hebben dit jaar de eer om deze editie knallend te openen met hun hard rock ’n roll. Zij stonden net als de Paceshifters dit jaar op het welbekende Zwarte Cross festival: dit belooft dus een hard feestje te worden.

De ska is op zondag geherbergd in de kelder, waar de 8-koppige uptempo- ska band ‘Andere Koek’ - afkomstig uit Delft - de vrolijke deuntjes van de ska mag laten klinken en iedereen zal laten ‘skanken’ zoals de traditie op Zomaarpop voorschrijft.

De lokale helden van Puch Maxi zullen met hun legendarische teksten en vrolijke muziek de menigte op stelten gaan zetten in de soos: zij mogen natuurlijk niet ontbreken op deze zilveren editie, want ze er waren er vele jaren ook al bij.

Een band die er ook al een keer vaker bij was, is MakeBelieve. En dat hebben we geweten. Na hun tour met Destine kwam de band helemaal in een stroomversnelling: Serious Talent bij 3fm, voorprogramma's van o.a. Thirty Seconds To Mars, Paramore en Good Charlotte, talloze talentenjachten en radioshows, cluboptredens door het ganse land en na twee keer EuroSonic dé dubbel in augustus: Sziget én Lowlands. En dat voor een band wiens debuutalbum nog moet verschijnen.

De Cultuurbarbaren zullen met hun mix van stijlen met onder meer electro, fidget, dubstep en rock deze editie afsluiten op sensationele wijze, waar iedereen nog één keer los kan gaan om vervolgens met een goed gevoel terug te keren naar huis.

Zomaarpop vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 en zondag 17 oktober. Op zaterdag gaat het fetsivalterrein open om 20.00 uur en op zondag om 16.00 uur. De organisatie heeft er voor gekozen om geen kaartverkoop plaats te laten vinden: kaarten zijn alleen te verkrijgen aan de kassa. Zorg dat je op tijd bent, want het belooft erg druk te worden!
Meer informatie over de line-up en het festival is te vinden op www.zomaarpop.nl.

Tot 16 & 17 oktober

Reacties

Lennart schreef op :
too much tekst
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Tumke schreef op :
mee eens hehe
collisiontammi schreef op :
teveel tekst idd, geen uitnodiging om te lezen.
Tonight at your house, it is not plouse
Roedie schreef op :
duchtige line-up!

(ook geen zin om te lezen :P, maar de flyer/poster is ook goed)
Roedie schreef op :
duchtige line-up!
BonJovi schreef op :
landidandidododildodixosoundparade, yeah, Bio-bart !
I wonder where, that fish has gone.
Stannie schreef op :
zeker Landidandi :D