15 Jaar OJC Niks Column

Na een absentie van enkele weken, zelfs maanden, is de column herrezen uit de dood. De vakantie is namelijk niet zo interessant aangezien de Niks dan niet open is. Nu is de column terug dus, weer elke week te lezen in De Echo en op onze site.
De column van deze week. Een column die vooral besteed zal worden aan het terugblikken op een fantastisch weekend genaamd…
15 jaar O.J.C. Niks !!!


En het was me een weekend. Verhip! Zelfs een gigantische orgie met diverse pornosterren had de geilheid van dit weekend niet kunnen evenaren. Ik zal eventjes kort de dagen voor U samenvatten in het geval U er niet bent geweest of U zich de helft niet meer kunt herinneren.

Vrijdag ( Loco Loco Discoshow, Tack-it & Dolf )

De vrijdag waren wij ( voor het eerst in 4 jaar ) weer eens uitverkocht. De mensen die geen kaartje hadden werden dus ook rond een uur of 10 de deur geweigerd. Onze vrijwilliger Roel ( die toch al op een uitsmijter met hoge bloeddruk lijkt ) diende dus samen met “moi” een aantal 15 jarige hardhandig te verwijderen van het terrein. De meeste zijn inmiddels buiten levensgevaar en verkeren in een stabiele toestand.
Binnen ging, na het plaatjesgedraai van Tack-It & Dolf, het dak eraf met de Loco Loco Discoshow mede dankzij de vlaggetjes. Iedereen houdt van vlaggetjes. Ook het afpakken van bier van minderjarige drinkers ging niet vervelen. Denk eraan jongens en meisjes bier drinken mag pas als je haar op de teelballen hebt staan.
Een uitermate geslaagd begin van ons jubileum dus.
( kijk vooral even op de site van dreksbak.nl voor een hoop leuke “pletjes”)

Zaterdag ( Vrolijke Jordanezen, Snormaal )

Ja, het was uitermate jammer dat de Jordanezen zo vroeg moesten beginnen. Althans, dat dacht ik op het begin. Want iedereen weet dat het publiek pas uit de schulp kruipt als het na twaalven is of er minstens 10 bier achter de kiezen kleeft. Nou, wie durft dat nog te beweren na een avond als zaterdag. Om 11 uur vloog de confetti je om de oren en kwam polonaise na polonaise voorbij draven als een trein snippers en bierlucht. Mede door de even verschrikkelijk harde als grappige onzin die Chris Nellen op het podium uitspuide ging het publiek helemaal los. Vooral de receptie voor Jeroen en ‘t meisje van Jeroen was hilarisch. “Handjes geven Dames en Heren!”.
Al met al waren de Jordanezen wederom weer fantastisch, en dat zeg ik niet omdat ik bang ben dat ik twee weken het huis niet uit mag ( pappa ), ik denk dat de hele zaal het met me eens was. “Jan Klaassen was trompetter in het leger van de prins…”
Door dit spektakel was Snormaal dan ook een dikke anti-climax. Ok, de woordgrap is leuk. Normaal coverband met snorren. Snormaal, ahahaha. Ja…
Maar je kon duidelijk zien dat Snormaal bij lange niet het spektakel van de Jordanezen kan evenaren. Toch was het wel aardig.

Zondag ( Diverse lokale bands )

De zondag was ook een gezellig dagje met optredens van diverse topbands. Een van de persoonlijke hoogtepunten was Maniac Forces. Vooraan bij het podium stonden 4 kinderen met de vingers in de oren als een soort instinctieve bescherming van de oren zodat later in het leven ook nog genoten kon worden van geluid. Daarlangs stonden twee headbangende metalheads waarvan het gehoor al jaren geleden vernietigd was en die duidelijk schijt hadden aan de rest van de zaal. Haren in de lucht, lucht gitaar erlangs. Prachtig.
Ook de andere bands waren heel erg leuk. Geen zin om ze allemaal op te noemen, kijk maar terug op de site.
Een barbecue en een fantastische sfeer rondde de zondag af.

Afijn…

Ik wil bij deze, namens de gehele programmering van 15 jaar bestaan, alle vrijwilligers, ouders, bands en bezoekers van harte bedanken voor het FOKKING vette en vooral gezellige weekend. Het was fantastisch. En we hopen iedereen natuurlijk terug te zien bij de toekomstige activiteiten!

Hartelijk dank,
Die SchreibFuhrer, Nakkie Nellen

www.ojcniks.nl
www.dreksbak.nl ( nog bedankt voor de foto’s en vooral de webcam, konden we stiekem ’s nachts in de zaal nakse megjes kieken )

Reacties

Gradje schreef op :
Onwaarschijnlijk én weer een column, én dit keer zelfs te begrijpen en zonder complottheoriën. Goed gedaan!

Alleen dat over die nakse megjes kieken: volgende keer ook ons even waarschuwen :D
I'm on a horse.
Snoei schreef op :
heb je geen beelden gecaptured voor een time_laps flard?
Gradje schreef op :
jawel... als het goed is word vanavond de bak opgehaald bij de Niks, en dan kan daar vanavond of morgenavond een videootje van maken.
I'm on a horse.