"Zondag in 't zuiden

“ Zondag in ’t zuiden”
Op Vrijdag 27 Juli en zaterdag 28 Juli a.s. organiseert “ Café Ummenthun” wederom “Zondag in ’t zuiden”!
“Zondag in ’t zuiden”( Z.I.T.Z.) is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt op straat vóór Café Ummenthun in Kronenberg.
Z.I.T.Z. staat bekend om de gezellige sfeer en de leuke bandjes.
Dit jaar zal op vrijdag 27 Juli Z.I.T.Z. geopend worden door de jonge talentvolle band Leif Ericson.
Als je denkt dat een coverband standaard is, ben je nog nooit bij Leif Ericson geweest. Leif Ericson kiest juist de nummers die je niet verwacht bij een coverband of de nummers die nagenoeg nooit worden gespeeld door andere coverbands. Dit zijn vaak de nummers die de ‘Aha-erlebnis’ oproepen. Origineel en leuk om naar te luisteren. De liveshows worden vol overtuiging neergezet en het publiek wordt van het begin tot het eind geboeid. Het repertoire wisselt songs uit het verleden af met muziek van nu. Dat we van Leif Ericson in de toekomst nog veel zullen gaan horen, zal blijken op vrijdag 27 juli om 21:00 uur.

Na Leif Ericson is het de beurt aan The Fabiola Fun F*ckers (www.fabiolafunfuckers.be) om de eerste dag van Z.I.T.Z. af te sluiten.
The Fabiola Fun F*ckers is een straffe, niet alledaagse coverband uit het Antwerpse met een repertoire van moderne rock covers. Bij The Fabiola Fun F*ckers krijg je geen klassieke covers zoals "Smoke on the water" of "Summer of 69", maar minder bekende nummers die onterecht amper gecoverd worden.
In binnen- en buitenland bekend om hun ijzersterke acte de présence, werken de F*ckers aan hun enige doel: werelddominantie!
In 2009 wonnen ze alvast de rockrally van de Kontichse Zomernachten, in 2010 de Vlaamse Covercup van Pop Heffen en in 2011-2012 vertegenwoordigden ze met succes ons Vorstenhuis in "The Clash of the Coverbands Benelux Edition", een internationale wedstrijd voor coverbands. Van de 1500 ingeschreven en 300 geselecteerde coverbands schopten The Fabiola Fun F*ckers het samen met 7 Nederlandse en 1 Belgische band tot de internationale finale, waar ze net naast de hoofdprijs grepen. Wel werden ze door de vakjury verkozen als beste Belgische covergroep na een spannende Belgische finale van deze wedstrijd
Dus dat de vrijdag van Z.I.T.Z. wordt afgesloten door Belgisch beste coverband kun je zelf ervaren op vrijdag 27 juli.

Op Zaterdag 28 Juli is het de beurt aan Otherwise!
Otherwise is een 4-koppige band die staat voor strakke rockcovers. De band, met leden uit Horst en Melderslo, is ontstaan in de zomer van 2008.
Deze enthousiaste muzikanten spelen nummers van Jet, Muse, John Mayer, Lenny Kravitz, Foo Fighters etc.
Muzikaal staat de band als een huis en dat zorgt altijd voor een enthousiast publiek.
Klokslag 21:00uur zal Otherwise Kronenberg op zijn grondvesten laten schudden!!

Na Otherwise is het de beurt aan RaMMBaMM. ( www.rammbamm.com )
RaMMBaMM is een rock-coverband die is samengesteld uit muzikanten van allerlei allooi. Enorm gedreven, spetterend, spannend, kwalitatief zeer hoog en vooral lekker!
RaMMBaMM zet een show neer waarbij heftige rocknummers en oude legenden de boventoon voeren. Retestrakke Rock! in haar puurste vorm. Deze band maakt waar wat de biografie belooft: Een superband met de chemie en magie die voelbaar van het podium afknalt!
Kortom RaMMBaMM is de perfecte band om “Zondag in ’t zuiden” af te sluiten!

Nieuw dit jaar met Z.I.T.Z. is dat we het programma aangevuld hebben met verrassende DJ’s.
Op vrijdag zullen Star DJ’s “Pim & Friend” de leukste plaatjes uit de speakers laten klinken.
Op zaterdag is het de beurt aan de vrouwelijke Star DJ’s “The Two Crazy Neighbours”.
Met deze DJ’s staat Z.I.T.Z. garant voor een geweldige sfeer en gezelligheid!!

Kortom, diverse bands en DJ’s zullen “Zondag in ’t zuiden” tot een ware happening gaan maken op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli bij Café Ummenthun in Kronenberg.
Wil je op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van “Zondag in ’t zuiden” volg ons dan op twitter: @cafeummenthun of facebook: www.facebook.com/cafe.ummenthun

Tot op “Zondag in ’t zuiden”!

Reacties