Zomercarnaval Horst aan de Maas

Zomercarnaval Horst aan de Maas

Zomercarnaval op 30 augustus, weej dochten wal dat det kaan….

Na een buitengewoon eerste zomercarnaval kon het tweede toch moeilijk op zich laten wachten. In de ietwat frisse Dreumeloptocht van dit jaar kondigde daarom de nieuwe prins met zijn vervolg en fruitige dansmarietjes zich al aan. Geert d’n ierste, bijgestaan door adjudanten Hans en Ruud, schuimde de straten af en met een razend tempo flitsten de rijk gekleurde, opgevoerde buggy’s voorbij, achter de wapperende rokjes aan van de zeer bevallige dansmaloesje en dansmaliekje. De uitnodigingen werden door hen met eenzelfde tempo verdeeld onder een dolenthousiaste menigte. Een menigte die ook in augustus weer de groene, rode en gele kleuren wilde zien schitteren. Carnaval smaakt immers naar meer en tja, carnaval in augustus…waat mende geej doa va da?

De koude taferelen van februari zijn inmiddels niet meer aan de orde en de paarse lipjes en blauwe beentjes opgeleukt met wat mierentietjes van toen zijn alweer aardig bijgekomen. Het is weer haast tijd voor een heuse optocht, in zwoele temperaturen door de stralende straten (zonder vôrs) van Horst. Het stukje asfalt tussen residentie café de Beurs en de Mèrthal in de Gasthuisstraat zal zich lenen voor de plek waar dit feest zal gaan starten.

Net noa d’n aet – of neem anders uw bordje maar mee naar buiten, zal om 18.00 uur de optocht starten en dezelfde Dreumelroute van februari afleggen. Dit is de aftrap voor het grote straatfeest. Hierna is er natuurlijk gelegenheid om het gelukkige trio te feliciteren tijdens de receptie die begint om 19.11 uur… U bent van harte uitgenodigd!

Aansluitend zal er wederom een daverend feest losbarsten waar in willekeurige volgorde en volstrekt belangeloos voor u zullen optreden: Thei en Marij, De Kleffe Zök, Drumband Jong Nederland, H4, Eric en Marij, Banda Topa Tinga, Joske Peeters, Manon Spreeuwenberg, Fairy Tale, Huub Cox en Chris Winkelmolen, Aaltied noeit te laat, Dansgarde Ollie & Rubie en dan hebben we ook nog, het kan niet op…. een surprise act voor u in petto.

We hopen dat u massaal komt. Indachtig de leuze van oud-prins Jac I:
As geej neet kômt, dá kiéke weej ôw nimmer á!

Reacties

Britske schreef op :
Ja het was gezellig!
pamela schreef op :
Alles was goed geregeld toppie
Even een compliment voor de organisatie alles verliep op rolletjes.
Vooral doorgaan