Toneel uitvoering op autosloop

SPEKTAKEL OP AUTOSLOOP METERIK

In september speelt toneelvereniging Tovri haar jubileum stuk op een zeer unieke locatie, namelijk midden op de autosloop van Hofmans in Meterik. Het betreft een eigentijdse versie van het stuk Romeo & Julia. Het wordt een geweldig spektakel met een gulle lach, natuurlijk een liefdes drama, en dit alles ondersteund met prachtig licht en geluid.

UITVOERDATA (9 uitvoeringen):
September: Vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11, vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18, woensdag 21, vrijdag 23, zaterdag 24 september.

IN HET KORT:
Toen in 2008 de kogel door de kerk was voor een grote productie vanwege het negentigjarig bestaan, heeft een select clubje uit de vereniging voor dit stuk gekozen. In samenspraak met de regisseuse is er uiteindelijk voor gekozen van Romeo en Julia een eigentijdse, eigenwijze versie te maken. Onze versie zal de toeschouwer anno 2011 wel degelijk aanspreken. Om het spel nog dichter naar ons zelf toe te halen wordt er in het dialect gespeeld

De kern van het stuk is de onmogelijke, verboden liefde tussen 2 mensen wiens families al jaren in een onoplosbare vete zijn verwikkeld. Dat deze liefde zijn tol eist is genoegzaam bekend. Tovri wil u laten zien hoe het zover heeft kunnen komen en gebruikt hiervoor alle theaterregisters die denkbaar zijn. Zo staan vreugde en verdriet, actie en stilte, humor en ernst en haat en liefde soms lijnrecht tegenover elkaar. De voorstelling wordt als het ware uit de tijd getild. Kostuums, decor en attributen worden gebruikt om de personages en scènes de kracht te geven die ze nodig hebben en zullen niet tijdgebonden zijn. Muziek heeft een belangrijke ondersteunende rol bij deze bijzondere voorstelling. Veel spel gebeurt op en met muziek, waardoor het toneel een filmisch karakter
krijgt en beelden echt gaan leven. Op die manier wordt u, in ruim twee uur tijd, geboeid door verwikkelingen die leiden tot de liefde over
de dood heen.

WAAR:
De symboliek van verwoesting en vergankelijkheid, waarmee Rom, Sjuul en hun beider families te maken krijgen, vraagt om een bijzondere locatie. De families zijn als het ware door hun eigen toedoen wrakken geworden.

Om deze symboliek te versterken is er voor gekozen de gehele setting van de productie te integreren in een sloopbedrijf.

Het enige sloopbedrijf dat Meterik rijk is, Hofmans aan de Roothweg, was meteen enthousiast over de plannen en heeft ons dan ook met open armen ontvangen en hun terrein ter beschikking gesteld. Deze zullen wij voor de gelegenheid tot een waardig openluchttheater ombouwen.

VERDER:
Tegenover het te verwezenlijken openluchttheater zal een horecapaviljoen komen alwaar wij u voor de voorstelling zullen verwelkomen en waar we na de voorstelling nog samen met u het glas hopen te heffen op ons jubileum. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor auto en fiets.

Reacties