Tienderse Kermis

Vrijdag Open 20.00u | Aanvang 21.00u | Entree €6,-
Vorig jaar op vrijdag wist menig metal- en/of classic-rock fan zich richting OJC Gaellus te begeven. Dit jaar gaan we op de vrijdag sneller, krachtiger en feller! Want met Stormrider belooft wederom een veelbelovende avond voor fans van bands als Anthrax, Judas Priest, Metallica, Testament, Slayer, Forbidden, UFO as Megadeth, Mercyful Fate, Annihilator, Thin Lizzy en vele meer. Stormrider is meer dan alleen maar een band. Het betreft een formatie die bestaat muzikanten die zonder enige twijfel huninstrument waardig zijn. Een band die meer doet dan het spelen van kneiters van platen. Ieder bandlid is immers meester in wat hij doet. Dit vormt dan ook een band die op het Graspop festival in België speelde en als support voor bands als Testament, Laaz Rockit, Sepultura, Exodus and Death Angel. Dus zin in metal platen uit de jaren tachtig? Stormrider zal ongetwijfeld aan jouw verwachting voldoen! De support van de avond is daarnaast een ware aanrader. Harige vette platen en een bijpassende stem maken Balls of steel een lekkere warming up voor de resterende avond.

Zaterdag Open 16.00u | Aanvang 21.00u | Entree €6,-
In de afgelopen editie van Clash of the Coverbands wist de 5-manse pop/rock coverband SOC de eerste prijs in ontvangst te nemen in de categorie vakjury en werd zangeres Ilonka van Hoydonk verkozen tot beste zangeres. En terecht! Want deze passievolle coverband weet ongetwijfeld van elke bezoeker een waardige fan te maken. Team Rocket zal zorgen voor een fijn pauzemuziekje en een majestueus avondje in de soos.

Zondag Open 13.00u | Aanvang 15.00u | middag: entreeVRIJ / Avond €6,-
John Mayer by John Mayer Project
De leden van het John Mayer Tribute Project vonden elkaar op de Rock Academie en deelden een liefde voor de muziek van John Mayer, in het bijzonder het album Try van John Mayer Trio met Pino Paladino op bas en Steve Jordan op drums. Daarom werd besloten om dit album te gaan coveren. Wat begon als een eenmalig project is uitgegroeid tot een John Mayer Tribute, die zowel in kleine akoestische setting, grotere semi-akoestische bezetting als volledige versterkte bandbezetting alles van John Mayer kan spelen wat het publiek wil horen. Intiem en intens. Oprechte liefde voor deze artiest straalt van het podium!

Kings of Leon by Four Kicks
Als trouwe aanhangers van de gebroeders Followill, besloten vier mannen uit Oost-Brabant “Four Kicks” op te richten om deze heren eer te bewijzen. Inmiddels is de Amerikaanse rockband Kings Of Leon al geruime tijd bekend bij het wereldwijde publiek en brengt deze tribute een overtuigende show met de beste nummers van deze formatie. Zowel de hits als “Sex on Fire”, “Use Somebody” en “Radioactive” worden gespeeld, alsmede steengoede nummers uit het eerdere werk van de mannen uit Nashville. Met de juiste feel en een energieke performance is deze tribute een modern muzikaal hoogstandje!

AC/DC by I See the Sea
Wat begon als een grap, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze band met ambitieuze muzikanten. I See / The Sea brengt een tribute aan de rock 'n roll sensatie uit de jaren '80: AC/DC. Het voornaamste doel: “De wereld doen daveren van plezier!” Deze Belgische band met jonge muzikanten overtuigt ieder publiek. Van café tot festival. Voor iedere locatie een aangepaste show. De grote show is compleet met indrukwekkend decor inclusief kanonnen. Het enthousiasme van I See / The Sea knalt van het podium en gewapend met extra attributen entertainen zij graag het publiek!

Maandag Open 11.00u | Aanvang 14.00u | EntreeVRIJ
Strings Kings is een pop- rock coverband welke in 2009 door Clash of the Coverbands werd benoemd tot een van de beste coverband van Gelderland. Een band die vorig jaar al zorgde voor een zeer geslaagde kermis zaterdag zal dit jaar de maandag doen laten ontpoppen tot een waar spektakel. Met een breed repertoire zullen deze gedreven muzikanten elke bezoeker muzikaal bevredigen.
‘S middags is er traditiegetrouw een matinee met Thei en Joop met achtereenvolgens een akoestische set van Stef Classens. Een van de beste akoestische nieuwkomers in de regio.

Dinsdag Open 15.00u | Aanvang 19.00u | EntreeVRIJ
Tijdens de Tienderse Kermis zal op de dinsdag een middag en avond plaats vinden met het beste van het beste op muzikaal gebied uit de regio, aangevuld met een headliner in de vorm van Face Tomorrow. Zoals jullie gewend zijn in de stijl van Gaellus Open Air is deze dag geheel entreevrij.

Om 18.30 zullen Afterparties de avond muzikaal openen. Deze heren uit Horst zijn sinds september vorig jaar actief en vormen een duidelijk collectief. Met bands als The Strokes als inspiratiebron en indie/pop/rock/breakcore als genre kan een goed feestje uiteraard niet uit blijven. Om 19.45 zal Park Bench People het podium betreden. De heren uit Sevenum en omstreken traden eerder al in OJC Gaellus op tijdens hun marathon voor 3FM’s Serious Request waarbij ze 16 keer wisten op te treden binnen 48 uur. Ze wisten toen de toko uitstekend te plezieren met zowel covers als eigen geschreven nummers. Park Bench People is het best te omschrijven als een jong new wave/indiepop kwintet met een geheel eigen sound. Vervolgens is het de beurt aan de Early Adopters. “Onmiskenbaar een van de beste nieuwe Nederlandse acts van dit moment,” 3voor12 Limburg. De band werd eind 2008 opgericht en barst inmiddels van de ervaring. September vorig jaar kwam de band met hun debuutalbum genaamd ‘Lucky People’.
Face Tomorrow zal deze dinsdag de avond gaan afsluiten, en daarmee ook direct de Tienderse Kermis. Face Tomorrow is al jaren een begrip in de Nederlandse muziekwereld. De band is regelmatig te gast bij Giel Beelen op 3FM en was nog geen drie maanden geleden te zien op Groezrock in België.

Reacties

TDTJE schreef op :
Na een Goede edite hebben gehad van GOA nu focussen op het volgend project Kermis Tienray hopelijk met net zoveel gezelligheid en mensen.
Vlijs schreef op :
en meer bier