Sterkste team van Limburg op het Wilhelminaplein

Op zaterdag 12 april organiseren onder andere De Lange Horst en stichting Powerman ‘De Sterkste Man van Limburg’ met onder meer de sterkste man van Nederland van weleer ‘Wout Zijlstra’ tijdens verschillende onderdelen van de Highland Games.

Aan de hand van verschillende disciplines kunnen teams van 6 personen onderling uitmaken wie de titel ‘Sterkste man (of vrouw) van Limburg’ mag dragen. Deze teams bestaan uit óf zes mannen óf zes vrouwen.

De disciplines die aan bod komen zijn in willekeurige volgorde: vrachtwagen trekken; caber wave (een vorm van boomstam sjouwen); touwtrekken; gewichten gooien met zak; melkbus sjouwen; stenen tillen; whiskeyvat rollen. Niemand minder dan voormalig sterkste man van Nederland (én bijna de sterkste man van de wereld!) ‘Wout Zijlstra’ is verantwoordelijk voor de presentatie en jurering van dit evenement. Als vanzelfsprekend zal hij iedereen natuurlijk wel even laten zien hoe de spelletjes gespeeld worden…

Teams kunnen zich aanmelden via info@delangehorst.nl. Inschrijfgeld kost €5,- per persoon (ofwel €30,- per team). Aanmelden voor dit evenement kan tot een week van te voren, zaterdag 5 april. Bij aanmelding via mail graag even de volgende zaken vermelden: naam, leeftijd, woonplaats en e-mailadres. Let op: vrouwelijke én mannelijke teams kunnen zich dus opgeven voor het event.

De winnaar van het evenement krijgt een volledig barbecuearrangement, inclusief drank! De overige prijzen zullen te zijner tijd worden bekend gemaakt. Dit is mede afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Deze highland games maken onderdeel uit van het complete Powerman Biatlon programma, welke plaats vindt in het weekend van 12 en 13 april.

Precieze tijden van het evenement zullen te zijner tijd worden medegedeeld. Na het evenement sluiten we de ‘Sterkste man van Limburg’ af met een groot feest op het Wilhelminaplein.

Reacties