Skinnie

Skinnie is een man van weinig woorden, en als hij wel wat te zeggen heeft doet hij dat het liefste in de vorm van een liedje.

En liedjes schrijft hij bij de vleet. Is het niet voor hemzelf dan wel voor anderen.

Zo schreef hij dozen vol nummers die werden gezongen door zijn broer Mo’Jones.

Met de gelijknamige band maakte hij drie succesvolle albums: Strong Man (2002), My World (2005) en Middle Aged Angry Young Men (2006). Skinnie speelde op alle grote podia, inclusief het North Sea Jazz-festival (2004) en Pinkpop (2006).

Toen broer Mo’ in 2008 als gastmuzikant voor maanden op theatertournee ging met Rowwen Hèze hield Skinnie tijd over om aan nieuwe nummers te werken. Hij besloot een solo-project te beginnen en bundelde vijf van zijn nieuwe liedjes op de CD 'My Heart Beats On The Moon' (2008).

Een volgende CD staat op het punt om uit te komen.

Hieraan voorafgaande schreef hij het merendeel van de melodieen voor 'Herberg de Troost', het uiterst succesvolle neven project van Jack Poels en Tren van Enckevort.

En ook Jack Poels had al gauw in de gaten wat de kracht van Skinnie is: "Geef Skinnie een tekst en als een lopende kraan komt er muziek uit deze man. Als hij het dan ook nog op z'n gitaar voorspeelt en er bij zingt, is het liedje al zo goed als af".

Skinnie: Zondag 21 maart, Station America, aanvang 19.00 uur

Reacties