Paaspop 2010

Het is weer bijna Pasen en dus staat Baarlo in het teken van Paaspop. Op zondag 4 april 1e paasdag is dit alweer de 29e editie van dit gezellige festival. Ook dit jaar is weer gekozen voor een kleurrijk paasmandje met veel tributebands en natuurlijk de MEMPHIS MANIACS.

Memphis Maniacs, de laatste act en dus hoofdact op Paaspop 2010 is een spectaculair collectief van vijf rasperformers die je uitnodigen om deelgenoot te worden van hun bizarre muzikale reis. Knallers van nu en klassiekers van toen, pop, dance, rock, alles gaat de blender in en wordt omgevormd tot nu al legendarische Memphis Maniacs Mash-Ups. Herkenbaar voor iedereen, maar dan anders....
De dynamische performance wordt geserveerd met een stevige portie show en humor, zonder de solide muzikale basis te verloochenen.

Afgelopen seizoenen werden reeds duizenden toeschouwers in geluk en verbazing achtergelaten na feestelijke optredens op o.a. Paaspop te Schijndel, Dauwpop, Vierdaagsefeesten en de Zwarte Cross. De mannen van de Memphis Maniacs staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Laat je meezuigen in de explosie van vermaak. Weerstand is zinloos! Zie o.a. hun webside www.memphismaniacs.com voor spectaculaire filmpjes van hun optredens. Dit optreden mag je zeker niet missen!

Paaspop 2010 wordt dit jaar geopend door De Stoere Patsers coverband STOER. De bekendste nummers van deze uit Lottum ontstane band waren o.a. : “Wief blief van mien beer aaf” en natuurlijk “bier en tieten”. Helaas zijn De Stoere Patsers ermee gestopt maar daarvoor in de plaats dus op Paaspop 2010 STOER.

De 2e band van de dag is de Green Day coverband DOOKIE. Dookie bestaat uit 4 vrienden uit Beringe. Deze mannen doen alles wat het publiek van een tributeband verwacht: niet alleen de muziek wordt tot in de details nagespeeld, ook de show doet hun niet van echt onderscheiden. Alles doet aan Billy-Joe Armstrong en consorten denken. Alle hits komen voorbij in een wervelende show. Die van Green Day’s doorbraakalbum “Dookie” uit ’94 maar ook de rockopera’s van “American Idiot” en het nieuwste album “21st century breakdown”. Zaterdag 29 mei staat het echte Green Day op Pinkpop dus kom alvast kennis maken met hun muziek door Dookie op Paaspop 2010. www.dookie.nl

Vervolgens betreed Thin Lizzy tributeband PARRIS het podium van Sjiwa. Hun laatste optreden op Paaspop was in 2002 dus het werd weer eens tijd.
Parris is een Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De combinatie van muzikaal vakmanschap en een zanger die boven aan de lijst staat van verboden wapens is inmiddels zeer vruchtbaar gebleken.
Deze resultaten en hun live 'Bad Reputation', die nog steeds groeiende is, is zelfs niet voorbijgegaan aan Dublin, het hart van Thin Lizzy.
Nog binnen het eerste jaar na oprichting van Parris, speelden ze al op de 15e Vibe For Philo in 2001, de ultieme jaarlijkse herdenking voor elke Lizzy liefhebber. Bekende nrs als “Dancin’ in The Moonlight”, “The boys are back in Town” en “Whiskey In The Jar” zullen de revue passeren. www.parris.nl

DEMOLUTION DE Nirvana coverband zal als voorlaatste band de zaal doen schudden. In 2007 gaven ze een onvergetelijke show weg en de zaal stond bijna letterlijk op z’n kop. Demolution brengt een ode aan Nirvana, een band die de muziekwereld op de kop zette. Frontman Kurt Cobain werd na zijn mysterieuze dood in 1994 een ware cultfiguur. Om de herinnering aan hem levend te houden speelt Demolution alle bekende en minder bekende nummers van Nirvana. Dus zeker ook hits als “Smells like Teen Spirit”, Come as you are” en, “Breed” en “Rape me”. Demolution doet dit zo overtuigend dat het lijkt alsof Nirvana weer terug is van weggeweest. www.demolution.nl

De zaal gaat om 14.00 uur open en de entree bedraagt € 12,-. Ben je echter voor 17.00 uur binnen dan kost het 5 gangenmenu slechts € 10,- Er is geen voorverkoop maar kaarten kunnen wel gereserveerd worden via www.sjiwa.nl .

Reacties