Open Dag Basisschool Hakuna Matata

Basisschool Hakuna Matata te Horst, houdt zondag 11 oktober open dag van 11.00u-14.00u.
Hakuna Matata is een school voor levensecht leren, de enige in Zuid-Nederland.
Levensecht leren houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden in één groep functioneren en van elkaar en de begeleiders/ leerkrachten leren. Er is een rijk aanbod waar de leerlingen uit kunnen kiezen, zodat ze leren om hun eigen keuzes te maken. Kinderen leren zo zeer snel, omdat ze er zelf voor kiezen. ‘Bewust’ is het sleutelwoord van de school en de school blijft in ontwikkeling. De school wil graag groeien en is er klaar voor om nieuwe ouders en kinderen te ontvangen!
Ook is er nu plek voor nieuwe bestuursleden. De school zoekt mensen die het een uitdaging vinden om een school te begeleiden en verder te laten groeien, op organisatorisch en persoonlijk vlak. Ervaring in het onderwijs is een pré, maar geen vereiste.
Spreekt dit je aan of ken je iemand die dit aanspreekt? Kom dan een kijkje nemen op de open dag of kijk op de website: www.hakuna-matata-school.nl voor meer informatie!

Reacties

Britske schreef op :
Het lijkt me helemaal niks, deze leermethode.
RickT schreef op :
Wel interessant, ik had er nog nooit van gehoord
Lennart schreef op :
hippies :P

maar alleen deze leer methode lijkt me ook niet goed.. zeker niet voor bepaalde kinderen..
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Koen schreef op :
haha hippies is ook 't eerst what comes to mind here :)

In de VS heb je meer van dit soort scholen. 2 jochies van mijn gastgezin gingen ook naar zo'n school en ze leren daar echt wel wat. De leraren daar waren dus wel echt hippies, ofja, 'linksmensen'. Ze leren basisstof wat iedere basisschool doet maar daarnaast ligt de nadruk op leren wat ze leuk vinden. Dat laatste werkt bij sommige kinderen 100x beter als regulier onderwijs.

Als ik kinderen heb dan neem ik zo'n soort school zeker mee in overweging.
niekdeman schreef op :
Hebben ze er ook bier? Dan wil ik wel een kijkje komen nemen.
Sjors schreef op :
Ik ben geen hippie of linksmens :P Maar heb wel de ervaring dat kinderen de lesstof beter oppakken/aannemen wanneer ze dit met leeftijdsgenoten behandelen. Denk dat deze opzet dan ook wel kan werken, mits de juiste mix word gevonden binnen de groep en er uiteraard voldoende begeleiding aanwezig is.