Oktoberfest Horst

Het Oktoberfest is sinds 1810 een jaarlijks volksfeest in het Duitse München dat bekend staat als het grootste bierfestival ter wereld. Van midden september tot en met de eerste zondag van oktober bezoeken ieder jaar meer dan zes miljoen mensen het festival. Traditiegetrouw wordt bier enkel per liter geserveerd.

Het Duitse idee is overgenomen door het Horster Horeca Collectief, dat getipt werd door een groep Horstenaren die jaarlijks naar Duitsland afreizen. Compleet met literspullen en bijpassende muziek, is vier jaar geleden het Oktoberfest in Horst geboren. Met artiesten als Freddy Breck en Der Heino belooft het Oktoberfest ook dit jaar één groot feest te worden. In zijn hoogtijdagen was de agenda van Freddy Breck ruim 2 jaar van te voren volgeboekt en reisde hij door heel Europa om zijn hits ten gehore te brengen. Hits als Bianca, Rote Rosen, Halli Hallo, Der grosse Zampano en Das ist die wahre Liebe werden toen, maar worden ook nu nog door het publiek uit volle borst meegezongen. Freddy Breck is een sterke Bühnester, die in korte tijd een band weet te scheppen met zijn publiek.

En wat te denken van Der Heino? Met zijn diepe donkerbruine stem en zijn unieke outfits veroverde Heino de harten van zijn publiek met hits als Ein Festival der Liebe en Du. Der Falsche Heino weet elk publiek in een uitzinnige massa om te toveren. Als een ervaren doorwinterde rasartiest creëert hij een feestsfeer op topniveau.

De Reulsberger Muzikanten, speciaal voor het Oktoberfest Horst ondersteunt door twee zangeressen, zullen ervoor zorgen dat de Mèrthal geen moment stil zal vallen in bovenstaand feestgedruis.

Kaartverkoop
Het Oktoberfest op zaterdag 11 oktober begint om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Kaarten voor het Oktoberfest zijn verkrijgbaar bij Pretcafé de Beurs, Liesbeth’s Grand Café, Mikroshop Horst of via www.oktoberfesthorst.nl.

Reacties