Mystery Land 2009

Hoe omschrijf je in een paar zinnen het oudste dance festival van Nederland? Dat kan niet. Sterker, het is onmogelijk. De enige manier om Mystery Land te begrijpen is door het mee te maken. Door een dag lang kopje onder te gaan in de muziek, de mensen, het decor en de omgeving. Door jezelf helemaal te verliezen, dansend met duizenden anderen. Of liggend in het gras tot de zon ondergaat. Ontdek nieuwe muziek, flirt met een onbekende en ben er met al je vrienden.

Mystery Land, de officieuze afsluiter van het Nederlandse festivalseizoen, vindt zaterdag 29 augustus plaats op het Voormalig Floriadeterrein in de Haarlemmermeer. Met in totaal negentien verschillende podia is Mystery Land in ieder geval een festival waar elke dance liefhebber zijn muzikale hart kan ophalen. Eén van de opvallendste nieuwe area’s op dat gebied is Grolsch Live, een podium waar de meest uiteenlopende live-acts zullen optreden – van hiphop tot electro. Onontkoombaar is dat er voor dubstep een compleet eigen podium is dat door het instituut Oi! wordt ingevuld. Met de komst van muzikale collectieven als VAgE gASTEN, de after-helden van Bar27, de nachtburgemeesters van Club Zonder Filter, een experimentele Thunderdome en het opzwepende Little Sexmachine van Wannabe A Star is de aanwas van de nieuwe lichting creatieve smaakmakers dit jaar gewaarborgd.

Voor een goed feest kun je verder op Mystery Land terecht bij Flamingo Nights van Fedde le Grand, Chuckie’s energieke Dirty Dutch, de extra grote Rauw tent van Joost van Bellen, Expornstar of twee podia voor Techno, waaronder die van Michel de Hey. Naast de pyramide zwaait Q-dance de scepter over een reusachtige openlucht arena. Het toonaangevende trancelabel High Contrast en Turn up the Bass zijn eveneens nieuw op Mystery Land.

Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery

Reacties