Mark Foggo (+support)

en graag geziene gast in OJC Niks. Mark foggo zal ons samen met zijn Skasters een flink pak rammel komen geven. Dit ga jij niet missen op 21 Juni!!

Mark Foggo is een bijzondere entertainer. O ok wel eens omschreven als een kruising tussen komiek Rowan Atkinson en Iggy Pop, staat Foggo met zijn Skasters al jaren aan de top van de Europese ska-scene. Met al meer dan 1000 concerten op zijn naam zijn er nog maar weinig mensen die niet eens hebben kunnen genieten van de wilde performance en de originele en enigzins bizarre, uptempo ska van deze Engels-Nederlandse band.

Mark Foggo zelf komt van origine uit Liverpool en leefde jarenlang als muzikant in Londen waar hij voornamelijk in rhythm &blues en punkbands speelde. Door een aanvaring met de Engelse wet komt Foggo in Nederland terecht en daar begint zijn carrière als ska-muzikant pas echt. Na een Nederlandse hit met New Shoes (Mark Foggo's Secret Meeting) en een aantal Solo projecten (releases op EMI en BONI records) krijgt Mark Foggo's Skasters pas echt vorm dankzij Mark Brennan van Link Music, een Engels label dat het ondertussen klassieke album 'Ska Pig' uitbrengt.
Sindsdien zijn er nog zo'n 9 albums verschenen (de meeste met Mark Foggo's Skasters maar de releases omvatten ook verschillende solo en side-projects) , waarvan de laatste full-lenght , 'You S hot M e'. Midden 2006 kwam er ook een voetbal getinte MCD uit "It's Only A Game" genaamd. Alle cd's zijn verkrijgbaar via het indie recordlabel Skanky'Lil Music. Toekomst plannen omvatten tours door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Oost-Europa en als alles volgens plan verloopt zal ook Australie eind 2007 op het tour-schema staan samen met de release van een nieuwe LIVE-cd.

Reacties

Plienie schreef op :
Ik ben benieuwd... Hoe laat moeten de bands spelen?
Dat haalt me misschien over om de wedstrijd in de Niks te kijken,
anders kom ik pas na de wedstrijd!
RickT schreef op :
Wedstrijd wordt sowieso in de Niks uitgezonden dus je hoeft niks te missen...
Plienie schreef op :
Weet ik, maar vind het ook wel errug leuk om hier in de stamkroeg te kijken..
Nog elke wedstrijd gedaan. Plus weet niet wie er mee gaan naar de Niks..
Tumke schreef op :
Was er pas om 1 uur ofzo maar het was wel gezellig zeg!
Gradje schreef op :
Ik vond ze echt super... Heb de laatste paar liedjes van de Skarabeez meegepikt en daarna Mark Foggo... Vetrielekst!

(Mijn foto's heb ik bij deze ook toegevoegd)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Zeker geslaagd feestje, en die foto's zijn relaxed want we hadden die avond zelf geen camera :)
Paap schreef op :
tegekke party!
Vooral alle agressieve holland supporters, geniaal, kun je die ook ergens huren ofzo?
Gradje schreef op :
volgens mij bij HollandHooliganRental.nl
I'm on a horse.