Kermis Hegelsom @ OJC Phoenix

n de feesttent van OJC Phoenix achter de kerk zal het dit jaar weer goed toeven zijn. Van zaterdag 27 juni tot en met dinsdag 30 juni is deze vanaf 20.00u geopend en op zondag 28 juni al om 16.00u. De entree bedraagt alle dagen zes euro.

Zaterdag 27 juni betreedt de band Broadway het podium. Hun brede repertoire bevat de klassieke nummers uit de jaren zestig, de hits van nu en alles wat hier tussenin zit. Eigenlijk zelfs de hits van morgen, want de meest recente hitlijsten worden nauwlettend in de gaten gehouden om zodoende hun setlist up to date te houden. Al vijftien jaar weten zij op deze wijze samen met het publiek geweldige feesten neer te zetten.

Zondag 28 juni staat een drietal coverbands op de planken. Als eerste is het de beurt aan Stunning Suzy. Na vele omzwervingen in de muziekwereld werd de puzzel begin 2009 compleet. De zes ervaren muzikanten met een voorliefde voor de klassieke rocknummers vonden elkaar. Dat is dus ook direct het genre dat gespeeld wordt, maar dan wel die nummers die je niet meer iedere dag te horen krijgt. Vervolgens zal Pilot Flame de instrumenten oppakken. In de jaren dat zij samen de podia onveilig maken is de band flink gegroeid. Naast de wat stevigere rockcovers waar mee begonnen werd worden nu tevens eigen nummers gespeeld en met succes. Wat inmiddels buiten de regio niet onopgemerkt gebleven is. Ter afsluiting staat Campaign op de bühne. Deze doorgewinterde muzikanten zijn werkelijk een lust voor het oor. Ook zij zijn niet gediend van de tot vervelens toe gespeelde covers, maar pakken de hits die voor jong en oud plezierig en herkenbaar zijn.

Maandag 29 juni wordt uit een heel ander muzikaal vaatje getapt. Eigenlijk is de enige overeenkomst met zondag dat er wederom drie optredens ten tonele verschijnen. De spits wordt afgebeten door een Jan Smit imitator. Zijn eerste performance vond in een spontane bui plaats op een bruiloft, maar hierdoor werd hij direct gevraagd voor vervolgoptredens. En nu dus ook voor Hegelsomse kermis. Hierna volgt een optreden van een Frans Bauer imitator die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Na een aantal jaren van alles en iedereen te horen dat zowel zijn uiterlijk als zijn stem wel verdacht veel op de bekendere artiest leken werd de sprong gewaagd. Dit resulteerde behalve de nodige optredens eveneens in diverse verschijningen op televisie, hoewel Bananasplit nog altijd door de “echte” schijnt te worden gepresenteerd. De laatste artiest zal niet zo snel met zijn voorbeeld verward worden. Dit ligt niet zozeer aan een mindere gelijkenis als aan het feit dat André Hazes helaas niet meer in levende lijve waar genomen kan worden. De optredens van deze imitator mogen dan ook en waar eerbetoon genoemd worden.

Dinsdag 30 juni wordt de kermis afgesloten met de Star Amazing Meezing Show. Zo’n beetje alle muziek van na 1950 kan de revue passeren, waarbij de nadruk ligt op het wat joligere gedeelte hiervan en de nodige interactie met het publiek.

Wie zo verstandig is de kermis alle dagen te bezoeken kan voor twintig euro in de voorverkoop vast een passé-partout kopen bij OJC Phoenix Hegelsom. Deze is inmiddels gestart.

Zaterdag 27 juni 2009:
- BROADWAY
Open: 20:00
Entree: € 6,-

Zondag 28 juni 2009:
- CAMPAIGN
- PILOT FLAME
- STUNNING SUZY
Open: 16:00
Entree: € 6,-

Maandag 29 juni 2009:
- FRANS BAUER imitator
- ANDRÉ HAZES imitator
- JAN SMIT imitator
Open: 20:00
Entree: 6,-

Dinsdag 30 juni 2009:
- "THE STAR AMAZING MEEZING SHOW"
Open: 20:00
Entree: € 6,-

Iedere avond DJ's van Discotheek STAR
Dit alles in de feesttent aan de Pastoor Debijestraat,
achter de kerk.

Passpartout voor 4 dagen: € 20,-
Let op! vvk start op 1 juni bij OJC Phoenix

Reacties