Kermis Hegelsom 2013

Zondag gaat de kermis ’s middags al van start. De band Trackdrop heeft al een aardige reputatie wat feesten betreft. Op z’n Brabants van Johnny Cash tot de Kings of Leon. Mocht de gitarist een nummer niet kennen, dan is er geen nood want er staat nog een tweede naast. Voor de zang zijn zelfs drie kandidaten, dus dat kan niet mis gaan.

Daarna een band met een geschiedenis die teruggaat tot de roerige jaren zestig. Meer dan tien jaar voor het organiserende OJC Phoenix zelfs maar werd opgericht ontstond het roemruchte muziekgezelschap The Sparks. Nog altijd vliegen de vonken eraf en met zoveel ervaring moet de beheersing van de instrumenten wel verfijnd zijn tot in de laatste details. In de tussentijd speelden ze hun Beatmusic door het hele land en veelvuldig bij de oosterburen. Het optreden in de Cavern Club te Liverpool in 2003 heeft op het lijstje hoogtepunten een prominente plaats en daar zal ook de show tijdens de komende Hegelsomse kermis bij komen te staan. Ondanks hun lange historie zijn ze namelijk zeker nog geen uitgebluste band!

De dag wordt afgesloten door het iets jongere Campaign. Met veel Hegelsomse inbreng is deze groep al vijf jaar onderweg in de muziekwereld. Onderweg betraden zij podia als 013 en paradiso en ook het kermispodium is hun niet vreemd. Zij brengen rockmuziek met hart en ziel, maar dat is in de regio natuurlijk allang bekend.

Reacties