Janse Bagge Bend

Zaterdag 10 april zijn ze dan eindelijk terug bij Sjiwa te Baarlo de JANSE BAGGE BEND.(JBB) Deze feestband stond al diverse keren op het podium van Sjiwa maar dat is alweer veel te lang geleden.
In 1983 kwam de echte doorbraak toen JBB een achtste plaats scoorde in de Nederlandse hitparade met Sollicitere, een Limburgstalige cover van Gimme some lovin van de Spencer Davis Group. In hetzelfde jaar stond de groep op Pinkpop.
De band met veel koperwerk noemt zich de Mooder van de Limbo-rock en is in Limburg nog steeds erg populair.
De JBB staat bekend om haar optredens, in de hoogtij jaren van de JBB waren tentfeesten ed altijd uitverkocht. Optredens werden een jaar vooruit vastgelegd en waren steeds volledig uitverkocht. Toch heeft de band tot nu toe steeds er voor gekozen niet vaker dan 25 maal per jaar op te treden. Al die jaren heeft dat er voor gezorgd dat de sfeer en het plezier optimaal zijn gebleven. Tussendoor werden nog enkele cd's opgenomen.
De band nam afscheid van de immense shows in grote tenten en ging weer eens spelen in een intieme setting. De band komt daar geweldig tot zijn recht. Kort op het publiek met interacties die tijdens grote concerten niet te doen zijn. Het kort-bie-de-tap-concept was geboren. Groot of klein optreden; het publiek wordt hetzelfde gewaardeerd. De shows zijn nog steeds heel fysiek en het publiek kan lachen, genieten, “mosjen” of wat dan ook. Feit blijft dat ze een onvergetelijke avond hebben. Het is in ieder geval prachtig om te zien dat er nu na 25 jaar ouders naar de concerten komen die kun kinderen meenemen. En in een tijd van video en MTV is het toch heel bijzonder dat de band een jong publiek heeft kunnen bereiken puur door uitstekende live optredens. Zolang organisaties nog borg staan voor voldoende consumptiebonnen zal de band nog wel even doorgaan. Misschien wel zo lang dat ze een derde generatie fans gaan aanspreken.
De JBB is vooral bekend van de nummers Sollicitere en Proemeflaai Meer info www.jansebagge.nl

In het voorprogramma staat de band Station America.
De naam zegt al genoeg. Het is een Rowwen Heze coverband die zijn weerga niet kent.
Doe je ogen dicht en het is net of je bij een live-concert van RWHZ staat. www.station-america.nl

Kaarten voor deze geweldig avond zijn in de VVK te koop bij Sjiwa te Baarlo, cafetaria De Lekkerbek Baarlo, Music Store Panningen en Sounds Venlo.
VVK kaarten kosten €10,- en aan de dagkassa €14,- Wees snel want op= op.
De zaal gaat open om 20.00uur.
Reacties