Informatieavond Loverboys

BiblioNu organiseert in samenwerking met Synthese een avond over het thema loverboys. Deze vindt plaats op donderdag 11 maart om 19.30 uur in de bibliotheek van Horst, Librije 60.

Het onderwerp wordt geïntroduceerd door Helen Vreeswijk, schrijfster van bij jongeren populaire romans als Loverboys, Chatroom en de Stalker.

Daarnaast is er een presentatie door Lei Seuren, die naast zijn werk bij de politie een adviesbureau heeft met betrekking tot seksueel geweld, internetgedrag, loverboys en huiselijk geweld. Hij gaat in op de gevaren van internet. Ook vertelt Seuren over de manier waarop loverboys contacten leggen, hoe kinderen zich kwetsbaar maken en hoe kan worden voorkomen dat zij slachtoffer worden.

Deze informatieavond is gericht op jongeren en hun ouders en kost € 3,50 per persoon.

Aanmelden is mogelijk via aanmeldingen@biblionu.nl

Reacties

janwillem3488 schreef op :
In hoeverre speelt deze problematiek in een groot dorp als Horst?
Wel goed initiatief van BiblioNU om ook dergelijke thema's te behandelen.
collisiontammi schreef op :
Quote: janwillem3488In hoeverre speelt deze problematiek in een groot dorp als Horst?
Moeilijk in te schatten natuurlijk, maar het zou naief zijn om te denken dat 'zo'n dinge ni in een durp gebeure'... goed bezig dus.
Tonight at your house, it is not plouse
janwillem3488 schreef op :
Jammer dat de jongeren ook moeten betalen. Misschien was het slimmer geweest om ouders 5 euro pp te laten betalen en jongeren gratis binnen te laten. Want de entreeprijs vormt voor jongeren denk ik een extra drempel en dat is toch de doelgroep die je wil bereiken.
Lennart schreef op :
gaan hier echt mensen naartoe dan denk je?
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Tumke schreef op :
ja hoor, let maar op.
WillemJakobs schreef op :
denk dat dit wel goed is,

er zijn zat jongen meisjes die om gaan met mensen die hier niet uit te buurt komen, uit venlo/blerick/tegelen waar dit veel meer speelt als hier
Vivian schreef op :
De kans is ook groot dat jonge meiden hier via internet contact krijgen met loverboys, vele (jonge) meiden weten amper wat 'n loverboy is...
WillemJakobs schreef op :
Quote: VivianDe kans is ook groot dat jonge meiden hier via internet contact krijgen met loverboys, vele (jonge) meiden weten amper wat 'n loverboy is...
klopt.

Kans genoeg dat dat hier ook gebeurt, misschien gebeurt het hier nog wel vaker, juis omdat wij denken dat het hier bijna niet gebeurt
Vivian schreef op :
hmm... zou toch 1 iemand heel graag het advies willen geven dat ze hier heen moet gaan... Denk alleen dat d'r ouders me dat niet in dank afnemen..
johan schreef op :
Quote: Vivianhmm... zou toch 1 iemand heel graag het advies willen geven dat ze hier heen moet gaan... Denk alleen dat d'r ouders me dat niet in dank afnemen..
ik ken de situatie van die persoon natuurlijk niet (weet niet eens wie het is), maar zouden die ouders er juist niet "blij" om moeten zijn? vaak is het toch het te laat is waardoor de ouders niets meer kunnen.
Nakkie schreef op :
Was ik dus ook aan het denken.
Tenzij de ouders natuurlijk loverparents zijn...
Too weird to live, and too rare to die.
WillemJakobs schreef op :
misschien omdat de ouders niet willen dat mensen zien dat HUN dochter slachtoffer is. Omdat de meeste ouders dan denke dat ze slechte ouders zijn, en niet goed genoeg naar hun kind om hebben gekeken
Vivian schreef op :
Nou, haar ouders intereseren zich niet in haar, kopen haar liefde en hebben niet in de gaten dat hun dochter nu al erg ongelukkig is.. (ik spreek dan ook van 'n meisje van maar 11/12 jaar :( )