Indoor Touwtrekkampioenschap Horst

De coaches van teams die al eerder meededen aan de touwtrekkampioenschappen weten het al wat langer....we gaan wat zaken veranderen aan het evenement!

Vanwege steeds verder teruglopende interesse aan het damestoernooi is dit uiteindelijk een zachte dood gestorven zo'n twee jaren geleden. En velen vonden dat jammer want het damestoernooi voegde toch wel wat toe aan het evenement. Probleem bleek vaak het aantal dames te zijn die samen een team vormen. Inclusief reserves zit je toch aan 10 personen. Daarnaast bleek dat het aantal van 10 ook bij het herentoernooi voor kleinere bedrijven, families, vriendengroepen e.d. een probleem te zijn.

Voor beide problemen denken we de oplossing te hebben gevonden om - naast het herentoernooi - te gaan starten met een mixed-toernooi. Misschien ook wel aardig voor mannen die "op leeftijd komen", de inspanningen in het herentoernooi zo stillekes aan een té zware belasting vinden en een stapje terug willen doen!

En omdat we toch aan het veranderen zijn, gaan we ook het gebied waarbinnen de leden van deelnemende teams woonachtig moeten zijn uitbreiden. Rekening houdend met de aankomende gemeentelijke herindeling zullen vanaf dit jaar ook teams uit de gemeente Sevenum en de kerkdorpen Meerlo, Tienray en Swolgen mogen deelnemen. Dat zorgt voor vers bloed en we hopen dat dat zowel voor de nieuwkomers als voor de "oudgedienden" een sportieve uitdaging is.

Reacties

RickT schreef op :
Hoppa! We gaan onze 11e plaats verdedigen!
Ron schreef op :
Weej gaon anders toch vur d'n 1e!