Horster Carnavals Parade

Op zaterdag 18 februari organiseren enkele horecagelegenheden de eerste editie van de Hôrster CarnavalsParade. Met een hoedje op de ‘o’. De Lange Horst, Café ’t Centrum en Grand Café Liesbeth hebben de handen ineen geslagen!

Carnaval in Horst is een beleving, een traditie waar niet mee te spotten valt. Zeg je carnaval, dan zeg je Horst. Zeg je Horster Carnaval, dan zeg je Cv D’n Dreumel. Jaarlijks wordt er reikhalzend gekeken naar die 4 (of 3, of 5, het is maar hoe je het bekijkt) dagen waarop iedereen zich helemaal kan laten gaan. De mooiste, gekste, hipste, meest foute, meest sexy pakjes worden van de zolder gehaald en ‘ons kent ons’ wordt dezer dagen tot een ware kunst verheven.

Het enige wat er tot nu toe nog aan ontbrak, was een grootschalig evenement op het Wilhelminaplein tijdens de ‘echte’ carnavalsdagen. Vandaar dat 2012 het eerste jaar is van een nieuwe traditie: de Horster Carnavals Parade op het Wilhelminaplein! Toegegeven, het is nogal wat om te spreken van een ‘nieuwe traditie’, maar we hebben dan ook het nodige voor je in petto.

We trappen deze dag af om 16.11uur met niemand minder dan Carnavalsband.nl. Deze band zal meerdere keren op deze middag/avond haar muzikale kunsten vertonen en weet wel raad met carnavalsmuziek. Van de klassieke Horsterse plaatjes tot aan de Duitse schlagers: het kan allemaal! Kijk voor meer informatie op, je zult het niet geloven, www.carnavalsband.nl.

Tussendoor zullen verschillende lokale talenten hun gouden stemmen ten gehore gaan brengen. Zo hebben we de opzwepende muziek van Aaltied Noeit te Laat; de prachtige carnavalsbalad ‘Weej Same’ van Lisette Vervoort en de ‘carnavalskneiters’ van Chris en Huub (bekend van oa ‘Walvis’) en de Bromtoltoppers.

Mocht dat niet genoeg zijn, dan brengt Da Ma Zoeë je naar de ultieme finale! Als er ook maar iemand is die verstand heeft van het bouwen van een feestje, dan is het deze groep. Pas actief vanaf 2004, maar wel al compleet door de wol geverfde artiesten. Anja, Rob en Judith, het trio muzikanten van deze groep zullen je in carnavaleske extase brengen! Om 20.11uur zal dit alles afgelopen zijn en is het tijd om de warme kroegen in te duiken.

Dus: noteer het vast in je agenda! Zaterdag 18 februari op het Wilhelminaplein: de Horster Carnavals Parade. Van 16.11 uur tot 20.11 uur.

Reacties

jannis schreef op :
Het programma is rond!
Roy1984 schreef op :
Ben benieuwd of het een succes wordt. Het is i.i.g. een goed initiatief!
jannis schreef op :
Ik heb er persoonlijk een erg goed gevoel over!
Gizo88 schreef op :
Quote: jannisIk heb er persoonlijk een erg goed gevoel over!
Dat lijkt me logisch, anders zou je het ook niet organiseren.
jannis schreef op :
Zeker waar, maar over sommige evenement heb je natuurlijk een beter gevoel dan overige andere!
RickT schreef op :
Wat voor gevoel had je met oud en nieuw? ;)
RickT schreef op :
Uiteraard, we zijn toch geen mietjes.